miercuri, 19 noiembrie 2008

Chiricheş, la un pas de dizidenţă

Frământările din interiorul PD-L au atins apogeul, după ce tartorele-şef a împărţit colegiile după bunul plac. Unii zic că bunul plac ar fi fost un pic ajutat de pungile bine garnisite ale celor importaţi de te miri unde. Unul dintre marii perdanţi ai portocaliilor braşoveni este Ciprian Chiricheş. Un tânăr ambiţios, poate nu cel mai sclipitor din partid, dar în mod cert cu mult peste nivelul de inteligenţă al lui Ioan Neculaie, de exemplu.
Chiricheş a muncit mult, a dat bani mulţi, atât pentru campania la locale a PD-L, cât şi pentru cea a primarului George Scripcaru. Mai în glumă, mai în serios, i se spunea „primarul de Bartolomeu” sau chiar „deputatul de Bartolomeu”. Aici a greşit. Avea o notorietate prea bună pentru gusturile lui Scripcaru, şeful lui de partid, care a rămas la nivelul politic al Elenei Ceuşescu şi care nu admitea să existe vreo persoană cu o notorietate mai mare decât a clanului dictatorial.
În precampania electorală, Chiricheş fusese scos la încălzire. Toată lumea îl dădea câştigător fără drept de apel. Nu şi-a dat seama că, de fapt, Scripcaru doar deschisese licitaţia pentru ocuparea locurilor pe colegii... Când a aflat că şeful lui este mai ceva decât Cănuţă om sucit din poveste, tare s-a mai amărât. Atât de tare că nu l-a mai văzut nimeni zile la rând. I s-a pus chiar pata să meargă independent, dar l-a chemat la apel Scripcaru. La astfel de tete-a-tete-uri, Dumnezeul de la Braşov are câteva replici pe care le mestecă bine în gură, după care ţi le şuieră împuţit printre dinţi: „Te termin!”, „Te dau afară din judeţ!”, „Trimit Garda Financiară şi serviciile pe tine” şi alte asemenea delicatese. Aşa se face că Chiricheş a amuţit. Are şi el nişte firme, puse pe picioare de când e consilier local cu şef primar. Are nevastă, are copil...

11 comentarii:

Anonim spunea...

cum se pierde un viitor mare politician :)

sebastian dan spunea...

ce-i drept, nush cat de mare politician iesea din Chiriches, dar cert este ca i s-a tras frâna de mâna...

Sebeni spunea...

chiriches chiar e un tip muncitor. si cred ca, in parlament acum sau nu, el tot va avea o cariera politica de toata frumusetea.

Anonim spunea...

vizitati :
tarnovan.wordpress.com

Anonim spunea...

super tare Chiriches au plecat multi tineri si o sa mai plece -cand il aud pe Scripcaru ca zice ...SPRIJIN TINERII !!mi se face greata ...halal

Ciprian Chiriches spunea...

Va multumesc mult pentru comentarii dar .....poate ca nu este momentul meu acum.Va salut pe toti!

Ciprian Chiriches spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sebastian dan spunea...

ma bucur că Ciprian a avut curajul sa iasă la iveală, chiar şi pentru a solicita un pic de linişte şi protecţie din partea noastră. Eu, unul, îl înţeleg.

Anonim spunea...

de pistruiatu" vorbiti ?

sebastian dan spunea...

sincer, nush cine e pistruiatul, ca la cat de multi sunt.....

Unknown spunea...

Eu cred că-i plină Românica de foste-viitoare tinere-speranţe. Nu-l cunosc pe Chiricheş; o fi om de treabă, dar eu nu-l simt deloc dizident, poate doar marginalizat. Iar pentru marginalizaţi sunt întotdeauna speranţe; niciodată nu se ştie când le surâde oportunitatea ("poate că nu este momentul meu acum").
Atunci când îţi faci noviciatul într-o bandă de întreprinzători, ai 2 obligaţii cardinale: să întreprinzi entuziast alături de ei (cine nu întreprinde, toarnă), respectiv, să nu conteneşti în a-l flata onctuos pe şeful bandei. Restul e garnitură.
Ia hai să nu mai bocim noi la morminte străine..!