vineri, 28 noiembrie 2008

Care e diferenţa între Dumnezeu şi Scripcaru?

Mare adunare mare azi în Sala Festivă a Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”. Spuma ortodoxiei din Ardeal, şi nu numai, Scripcaru care este, Căncescu şi alţii. Motivul? Sărbătorirea a 200 de ani de la naşterea lui Şaguna, cel care a unificat biserica ortodoxă din Ardeal, sub conducerea Mitropoliei de la Sibiu.
Momentul de maximă audienţă a fost când unul din preoţii din suita mitropolitului Laurenţiu Streza a întrebat retoric „Cine este deasupra oraşului Braşov?”. Răspunsul a sosit prompt: „Eu!”. Nu cred că este greu de ghicit cel care a articulat cele două litere: Însuşi El. Scripcaru care este. Preotul a rămas siderat preţ de câteva secunde, după care a reuşit să îngaime „Nu, Dumnezeu!”. O mai fi spus, în gând, şi
„Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce zice!”.
Cert este că se adevereşte faptul că există acea diferenţă între Scripcaru şi Dumnezeu: Cel de Sus nu se crede Scripcaru... Dar, mai ştii???

7 comentarii:

Sebeni spunea...

f f tareeeeeeee!

Anonim spunea...

Bravo Dane, Dorin sunt. Te-ai tinut der cuvant. Oricum am ras de aceasta "iesire" (sau intrare)a celui de "sus" dar pana la urma m-am intristat pentru ca "astia e oamenii nostri, care este...".MAI BINE NUUUUU. Succesuri la vot si fara esece!

Unknown spunea...

Io-l acuz pe preot de lipsă de spirit didactic; putea să mai pună şi el o întrebare ajutătoare repetentului, ceva de genul: Dar deasupra dumitale?..
Oare Horhé ce-ar fi zis?
Căncescu?!?

Anonim spunea...

Frumos... Nimic din ce se intimpla nu este intimplator... :) Dar, intrebare Sebi: la ce bun ii mai faci tu "reclama" pe blogul asta al tau Lui? Aici in dreapta? Nu e o... contradictie in... termeni?

sebastian dan spunea...

@Flavius. S-a terminat campania, pot sa o psun. Recalama plătită a fost de Staicu. Dar după ce a aflat Scripcaru de cchestiune, l-a înjurat etc., aşa cum îi stă bine unui primar şi şef de partid, şi l-a pus să o scoată. Din acest motiv, am decis ca să-i fac publicitate lui Scripcaru. El e singurul care are voie din PD-L care are voie peste tot: la spăgi,l publictate pe banii altora - şi ştim cum acţioneaăz, la şantaj, daca cineva nu face ceva ce vrea muşchiul lui....

sebastian dan spunea...

@Mihai - Dacă ar socate Jorhe o afirmaţie de genul ăla, în care Împăratul Galben să fie mai mare, mai puternic etc. ca Împăratul Portocaliu, înseamnă că s-a răsturnat lumea, şi mult nu mai avem...

Anonim spunea...

Hmm... S-a intors lumea cu susu'n jos... Ce moravuri, ce vremuri... la discretia unora...