miercuri, 26 noiembrie 2008

Jigodia şi papagalii

Să zicem că este vorba de o fabulă. Jigodia ar fi primarul George Scripcaru, iar papagalii prefectul Emil Niţă, subprefecta Adriana Donţu şi ceilalţi oficiali care s-au adunat de dimineaţă la şedinţa de la Primărie, cu ocazia organizării Zilei Naţionale. Papagalii au venit la ora 8, iar jigodia după o oră. Fără scuze, că la el nu s-au inventat. Imediat, a dat afară presa. Că nu e şedinţă publică. Aşa o fi. Era un căcat de întâlnire despre Ziua Naţională a României. De fapt, nici nu avea rost să mai facă şedinţa, dar jigodia nu a scăpat ocazia să le arate papagalilor cine e şeful. Papagalii trebuiau să citească MEX, trâmbiţa portocalie de partid, ca să afle ce a stabilit el, Jigodia, de 1 Decembrie. Pe unde este dus cortegiul cu moaştele Sf. Andrei etc. Exclusivitate de partid. Aşa că papagalii au rămas să ia act de cele hotărâte.
Şi pentru că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti, Jigodia i-a spus unuia din organizatori acu' câteva zile că-şi „bagă p..a în oasele (a se citi moaştele) lui”, că n-are ce căuta să se plimbe cu ele prin oraş. Tot atât de adevărat este că Dumnezeu nu bate cu parul... Jigodia ştie de ce... Doamne fereşte!

2 comentarii:

Ovidiu Eftimie spunea...

Tot copil ar rămas. Ce, e prima oară când feydakinii portocalii procedează aşa? Ne-aducem aminte de exclusivităţile cu Blaga de la MEX şi RTT?

sebastian dan spunea...

Ai dreptate. Atunci cand a venit Blaga şi s-a dus să bea cu ăia de la Poliţie când au inaugurat hotelul... si nu avea timp de presa, dar a apăurt inteviu de 2 pagini la MEX si emsiune de o oră la RTT...