joi, 27 noiembrie 2008

Cât mai suntem minţiţi?

Kraft pleacă de la Braşov. Nu mai miră pe nimeni. Oficioasele primarului muncipiului Braşov, George Scripcaru, nu au mai prididit să se lamenteze că răii şi urâţii ăia de la fabrica de dulciuri nu au luat în considerarare oferta extrem de generoasă a primarului. Aceea de a li se oferi investitorilor un teren unde să-şi extindă capacităţile de producţie.
Este lamentabil modul în care se încearcă, pe mulţi arginţi publici (plătiţi către gazete din puşculiţa Primăriei), unele bune de perete, să se deformeze şi să se ascundă, în acelaşi timp, adevărul. Braşvul Tău a mai scris, iar acum o repet: chiar nu mai are nimeni curajul să spună lucrurilor pe nume? Noi am făcut-o şi am avut de suferit. O firmă de distribuţie a presei a fost ameninţată că dispare de pe harta Braşovului dacă mai oferă braşoveanului de rând un ziar gratuit, care îi oferă informaţii zi de zi, altele decât ace­lea filtrate de cenzura financiară impusă de primar. Este trist, dar cu atât mai adevărat faptul că în oraşul unde regimul portocaliu a fost instaurat mai ceva decât în oraşul Stalin, tot ce mişcă are nevoie de aprobare de la primar.
De ce nu ne spune nimeni care este explicaţia «miserupismului» administraţiei locale, de ce aleşii care ar trebui să lucreze în interesul public nu au catadicsit timp de doi ani să negocieze cu cei de la Kraft o relocare a fabricii de dulciuri? De ce de doi ani nimeni din Primărie nu a răspuns în vreun fel, la cererea de exercitare a dreptului de preempţiune pentru clădirile fabricii şi, eventual, să le compenseze cu un teren?
Rămân întrebări la care voi cere un răspuns, pentru că multe voci spun că terenul părăsit de Kraft e vânat de samsari imobiliari care se învârt în jurul Primăriei Braşov...

Niciun comentariu: