luni, 1 decembrie 2008

Rezultate la Braşov

Senat: Ioan Ghişe (PNL), Florin Staicu, Marian Rasaliu (PD-L), Titus Corlăţean (PSD)

Camera Deputaţilor: Gheorghe Ialomiţeanu, Florin Postolachi, Gabriel Andronache (PD-L), Mihai Donţu, Gheorghe Gabor (PNL), Constantin Niţă, Gabriel - Nicolescu Tiţa (PSD), Farkas Anna (UDMR).

Perdanţii sunt PSD - 1 deputat şi PRM - 1 deputat şi 1 senator.
A câştigat PD-L - 2 deputaţi şi 1 senator.
PNL a rămas constant: 1 senator şi 2 deputaţi.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Uitindu-ma pe procente am o nedumerire. Spui ca senatori vor fi:
1.Ioan Ghişe (PNL) 15,39
2.Florin Staicu (PD-L) 46,12
3.Marian Rasaliu (PD-L) 35,39
4.Titus Corlăţean (PSD)31,04
Total 127,94
De ce nu sint urmatorii:
1. Florin Staicu; PD-L , 46,12
2. Ioan Neculaie, PD-L, 36,93
3. Cătalin Muntean, PNL, 33,73
4. Titus Corlăţean, PSD, 31,04
Total 147.82
Chiar nu inteleg....

sebastian dan spunea...

inafara de gheorghe ialomitenau, care a iesit din primul tur, ceilaklti au fost desemnti după reimpărtirea mandatelor conform numărului de voturi obtinute, nu al procentelor! De aici, aiureli de genul Ghişe sau Tiţa, care au ieşti parlamentari deşi au ieşit pe locul 3 în colegiul lor.

Anonim spunea...

Oricum, bag de seama ca acum se da cu artificii prin Centru pe undeva... Se lasa cu veselie mare. Sa vedem insa cine va plinge si cine va ride la urma... :)

sebastian dan spunea...

@Flavius - Artifciile ar trebui să fie de Ziua Naţională...

Anonim spunea...

M-am dumirit Sebi... Ar fi artificiile cu... moaştele... Aşa imi zice Eftimie... Dar parcă nu prea "merg" moaştele cu artificiile... In fine... Apropos de voturi insa... as fi curios despre o analiza la rece, matematica, obiectiva. Cine suint cistigatorii si cine perdantii? Cine, dincolo de declaratii, are morcovul mare infipt undeva si cine nu... E simplu. Citi parlamentari aveau in legislatura trecuta partidele care zic ca se respecta si citi acum? Vor cadea capete, vor fi trecuti pe lista de "transferuri", "liberi de contract" - ca in fotbal - unii sau altii? :)

sebastian dan spunea...

O sa revin cu niste precizari asupra alesilor anuntati de Popescu de la Statistica.

Anonim spunea...

cine sunt marii perdanti... Cancescu si cu Oneluta... mare bucurie. A iesit oricine altcineva decat ar fi vrut astia doi. (ex. Ghise) Oricum decat mafiotul ala de Nicolae e mai bine asa. Nu stiu ce au avut in cap Brasovenii de i-au dat aluia atatea voturi. Probabil nimica.

sebastian dan spunea...

@ Flavius

ai mai multe amănunte la http://sebastiandan.blogspot.com/2008/12/ghie-rasaliu-farkas-tia-i-gabor-nu-sunt.html

@anonim
Cancescu nu e perdant. Politic vorbind, a obţinut aceleasi mandate ca acum patru ani.

sebastian dan spunea...

@ Flavius

ai mai multe amănunte la http://sebastiandan.blogspot.com/2008/12/ghie-rasaliu-farkas-tia-i-gabor-nu-sunt.html

@anonim
Cancescu nu e perdant. Politic vorbind, a obţinut aceleasi mandate ca acum patru ani.

Anonim spunea...

Una peste alta experimentul asta uninominal a venit ca o mănuşă unora şi s-a născut din interesul unora. citorva nu le-a ieşit acum (pierderi colaterale, de razboi...) Pentru mine e clar insa ca uninominalul ăsta "pe liste" nu e de noi, e o făcătură strîmbă care duce în derizoriu votul. Aşa cum am mai scris undeva -am auzit si eu definitia asta- noii parlamentari sunt doar ajutoare de primar!... De ce nu au iesit oamenii la vot? Si fiindca nu ii interesau alte alegeri... locale, fiindca ar fi votat pentru teme de interes national pe care insa nu a avut cine sa le mai serveasca. Ce a iesit e o chestie jalnica si mai mediocra decit ce am avut pina acum. Si cred ca asa va si ramine nimeni nu va voi sa reaseze acest sistem pe competenta si reprezentativitate reala. Parerea mea, vorba cuiva :)