luni, 22 decembrie 2008

Previziunile lui Paler

De după moarte, regretatul Octavian Paler reuşeşte să ne uimească în privinţa modului în care înţelegea fenomenul politic românesc, cu detaşarea şi înţelepciunea celui care a trăit şi a văzut multe la viaţa lui. Iată ce spunea, într-o emisiune la Antena 3, alături de Ion Cristoiu, referitor la crearea unui tandem Băsescu-preşedinte, Boc-premier şi, la acea vre­me, un Guvern din umbră.
„Mărturisesc că am o părere execrabilă despre toată clasa politică. – Dar Boc e bun de prim ministru? – Boc e un papagal! (...) Şi nu cred că greşesc, Boc va fi schimbat, pentru că Boc a reuşit să facă atât de ridicolă obedienţa, încât a devenit stânjenitor. Boc nu mai e un nume propriu astăzi. Boc este „boc”, este chipul de supravalet. – Maestre, cum ar arăta un guvern real cu Boc premier şi cu Băsescu la Preşedinţie. Vă imaginaţi? – Domnul Cristoiu, eu nu ştiu dacă am să mai fac umbră pământului mult. Sper să nu mai apuc să văd o astfel de comedie, chiar grotescă”.
Şi aşa a vrut şi Dumnezeu. L-a luat la El, ca să nu mai vadă comedia grotescă de care vorbea românilor.
Ciolanul la care dulăii înfometaţi ai PD-L şi PSD se aruncau cu ochii ieşiţi din orbite este mult prea mic. A­iu­re­­lile alea cu o mai bună gos­po­­dărire a banului public e­rau pentru vulg. De fapt, s-au înmulţit ministerele, s-au înmulţit funcţiile şi onorurile, că şi gurile lor multe vor să mănânce ceva... Ca să nu mai vorbim de scârba cu care „boc” îl înjura pe liberalul Predoiu, de la Justiţie, iar acum acelaşi „boc” ne explică că individul respectiv, autosuspendat din PNL, este numai bun să rămână acolo, pe motiv că e tehnocrat. Curvăsăreală cu ştaif, mon cher, mai ceva ca la Moulin Rouge.
P.S. Evident, pensiile şi majorarea salariilor profesorilor nu se vor putea opera, din motive de situaţie dezastruoasă lăsată moştenire de fosta guvernare...

5 comentarii:

Il Padrino spunea...

Octavian Paler obişnuia să afirme, destul de des că în viaţă trebuie să-ţi pese mai mult de conştiinţa ta decât de părerea altora şi că fiecare are dreptul la dezamagire. Săracu Paler, acum, pe lumea cealaltă, e total dezamăgit de BOC- uşorul pe post de titirez prim-ministerial mâna primului marinel al ţării.. Parcă-i văd rictusul de dezgust şi expresia care spune: ce v-am zis eu?...
Sărbători liniştite şi să vă fie bine!
Il Padrino

sebastian dan spunea...

@ Il Padrino
Mda, din păcate aste e situaţia. Cel puţin Paler nu mai trebuie să trăiască perioada asta de mare kkt din istoria României, unde politicul nu este altceva decât o unealtă în mâna unora pentru aşi rotunji averile.

Anonim spunea...

Aş, mon cher redactior an şef. A-şi!!!... rotunji. Parol!

sebastian dan spunea...

@anonim
korekt - graba...

Anonim spunea...

Draga..BV,
mie, sincer, imi place dubios.blog...sau blog.dubios...- nu shtiu fff sigur...k am cam chefuit de pe-acum.
Oricum, Stelele cu stelele care nu mai au ...jaluzelele , nici tv...nici kiar....internet akum.Oricum shi DL.O.Paler a avut vremea Lui.
Va doresc SARBATORI FERICITE! si dak o vedetzi pe matusha Rodica NICULESCU shi pe Bunica,transmite-i din partea nepoatei din Cluj-Napoca TOATE CELE BUNE , CU DRAG SI DOR !