luni, 15 decembrie 2008

Dragă Stolo’ i-a dat cu flit marinarului?

Dacă ar exista o bursă a pariurilor politice, în aceste zile şi-ar înmii veniturile. Ar fi băgat mâna în foc cineva că Dragă Stolo’ îşi va depune mandatul de premier desemnat? Chiar nimeni, la cât de drag i-a fost preşedintelui-jucător, care a lăcrămat de mama focului acum vreo patru ani, că bietul candidat al Alianţei DA, la acea vreme, nu mai rezista presiunilor la care era supus de baronii locali din PSD.
Acum, tot poporul stă cu ochii ieşiţi din orbite la televizor, îşi face cruce şi scuipă în sân, că nu mai înţelege nici pe cine a votat, de ce a votat şi dacă mai are vreun rost să-şi mai bată capul cu oportuniştii care se spetesc din greu, de câteva zile, să împartă caşcavalul. Care nu este nici pe departe atât de mare pe cât visau cei care s-au aliniat la start pentru a ajunge primii când se taie feliile.
Într-o astfel de conjunctură, Dragă Stolo’ îi lasă în ofsaid pe mulţi dintre actorii politici. Unele surse spun că, duminică seară, a ieşit buşeală mare la PD-L. Preşedintele nu mai e atât de sigur că partidul îi va asigura încă un mandat de cinci ani, să-l egaleze pe Ion Iliescu în fruntea ţării. Le-a atras atenţia ce miniştri vor pune în Guvern, că-i ia mama lui Ştefan cel Mare. Nu­mai că doleanţele prezi­den­­ţiale s-au lovit de preten­ţi­­ile premierului proaspăt de­sem­­nat, care a realizat şi el, într-un târziu, că este o simplă marionetă, scoasă în faţă, iar cei care fac jocurile sunt Mir­cea Geoană (PSD) şi E­mil Boc (o altă marionetă a pre­şedintelui de facto al PD-L, Traian Băsescu).
De aici, ieşirea la rampă a lui Stolojan, care a avut o răbufnire de orgoliu. Tardivă, după mine, şi care ar fi dat mult mai bine dacă ar fi mimat-o, măcar, atunci când s-a aşezat la masă cu baronii locali din PSD, cu marii corupţi, cu fosilele comuniste etc. Parcă aşa spuneau în urmă cu patru ani democraţii portocalii, corciţi cu liberalii vânduţi lui Băsescu. Era un vânt al schimbării în bine, venise vremea Justiţiei, a dreptăţii. S-a ieşit în Piaţa Universităţii, s-a strigat „Nu pot fura ei (PSD - n.a.), cât aţi votat voi”. S-a ales praful şi pulberea de toate acele idealuri electorale, iar acum asistăm cum senatorul Marinescu - Bideu (PSD) este partener de gu­vernare cu deputata Anca Con­stantinescu - „Ciocu mic” (PD-L). Asta da moralitate...

Niciun comentariu: