duminică, 27 iunie 2010

Prefecţii, groparii primarilor!

E un proiect de lege, in discutii in Guvern, potrivit caruia prefectii vor putea decide oportunitatea investitiilor la nivelul primariilor. Pai la Brasov nu mai e nevoie. Prefectul Ion Gontea oricum a atacat bugetul jduetului prin care se duceau banii catre localitati. „Oportunitatea“ este ca banii sa nu ajunga la primari, sa nu se faca nimic, iar populatia sa fie nemultumita, iar la alegerile urmatoare sa primeasca un sut in fund. Evident, e vorba de primarii PSD si PNL, cei de la PDL si UDM primesc banii pe scurtatura, direct de la Guvern, nu mai trec prin consiliile judetene.
Acest gen de management de administratie publica era practicat si de guvernele PSD si PNL. Acum e pe fata. Reprezentantii legitimi ai cetateanilor, cei ALESI, ajung decor in fata marionetelor numite de Boc la prefecturi.

Facem doua exercitii.

1. Ce ziceti daca prefectilor din Covasna si Harghita nu li pare oportuna ideea că românii respiră, ca tebuie reabilitata piata Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, că românii nu trebuie să primeaqscă bani pentru actiunile culturale din zona etc.?
2. Daca indiferent de culoarea politica a primarului, lucrarile sunt executate de firmele care trebuie şi sunt agreate de cel mai bogat minister din Europa, indiferent daca valoarea lucrarii este de 3-4 ori mai mare, lucrarile vor fi oportune?

Niciun comentariu: