duminică, 28 august 2011

Cine candidează la Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov?

Ştiu că poate este devreme, dar este interesant să facem un „recensământ“ al candidaţilor la principalele două funcţii administrative din judeţ.

Consiliul Judeţean

USL (PSD - PNL - PC)- aici treburile par bătute în cuie. Toate sondajele îl dau câştigător pe Aristotel Căncescu - PNL.
PDL - Zvonurile îl dau candidat pe Dumitru Ioan Puchianu, independent susţinut de PDL. Pe de altă parte, „partidul primarilor“ e greu de presupus că nu va scoate un om în faţă, printre cei mai vocali fiind Mihail Veştea, fost primar al Predealului şi pe Aurelian Danu.
N.A. - PDL nu se grăbeşte cu numirea unui candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că are de lămurit problema regionalizării României, chestiune care avantajează evident în evident actualii portocalii potenţiali verzi, despre care am scris AICI.


Primăria Braşov

PDL - De data aceasta, PDL nu are de ce să îşi bată capul. George Scripcaru este cotat câştigător în toate sondajele, la fel ca Aristotel Căncescu la judeţ.
USL - Aici, lucruruile sunt mai încurcate. PNL l-a avansat pe consilierul local Adrian Atomei, dar postul se pare că a fost negociat la nivel de Bucuresti pentru PSD - Cătălin Leonte. Numai că sunt zvonuri care mai de care mai năstruşnice. Unii îl dau pe boss-ul de la FC Braşov, Ioane Neculaie, din partea USL.
Cel mai nou lansat, însă, care este şi surprinzător, îl lansează în cursă, pe Nicolae Ţucunel, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, culmea, din partea PC. Spun surprinzător pentru că Ţucunel a renunţat la candidatura din partea PSD, tot pentru Primărie, la alegerile trecute, din motive personale.

Lupta de ambele tabere, unde liderii par a fi deja stabiliţi, rămâne pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, pentru a-i ţine din scurt pe cei aleşi uninominal. PSD, care nu are şanse, cel puţin la această oră, la o funcţie, vizează de fapt postul de prefect şi va juca la două capete, atât la nivel municipal, cât şi judeţean, pentru a obţine posturi de viceprimar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Acestea ar fi datele de la această oră. Tu ce ştii?

3 comentarii:

Mihaela Scanteie spunea...

Buna ziua! Pentru momentul actual, analiza e foarte corecta, ma intreb insa daca brasovenii realizeaza ce se va intampla cu orasul lor cu o conducere judeteana plus prefect USL, cu consiliu local majoritar USL(viceprimari PNL si PSD) si un primar PDL. Sigur ca asta va da nastere la confruntari care se vor rasfrange negativ asupra vietii orasului. Evident ca ma intreb cati dintre brasoveni realizeaza ca banii cheltuiti de dl Scripcaru provin din "strategia financiara a PDL-ului", textul ca "toti fura, dar macar asta a facut ceva" ar trebui sa dispara din contiinta colectiva a brasovenilor!

sebastian dan spunea...

@ Mihaela

Pai ce sa zic. Confruntari au fost mereu. Am avut parte de o situatie fericita din punct de vedere politic> primarie, prefect, guvern si presedinte PDL. A fost bine, a fost rau. Isi asuma toti actorii politici, indiferent de pozitie, deciziile politice? cele care conteaza? evident nu. asa cum ai admis si tu, am facut o analiza a momentului. ce se va intampla, vom vedea. oricum, fiecare trebuie s se gandeasca ce vrea, ce asteptari are de la cei pe care ii va vota. nu sunt de acord cu cei care se declara scarbiti de politica, si lasa viitorul unei natii, daca vrei, in mainile - la votul - unei minoritati extrem de subtiri

Bogdan Tătulea spunea...

Politica îmi face greaţă, dar dacă vor fi aleşi aceiaşi indivizi la conducerea Judeţului şi a Municipiului, va fi grav. Vor continua să-şi pună piedică unul altuia, iar lucrurile vor sta pe loc(vezi aeroportul). Lucrurile vor sta pe loc, căci maşinile se vor învârti în continuare în sensurile giratorii, care sunt şi care vor mai fi. Să vă învârtiţi bine!