miercuri, 7 ianuarie 2009

Piuliţă şi Magnolia

Piuliţă este binecunoscut braşovenilor: Emil Niţă, fost PD, oficial fost PSD, ca să fie prefectul de la poalele Tâmpei. Magnolia nu este amanta prefectului, ci o plantă care a avut ghinionul să vieţuiască în epoca scripcariotă, ca să-l citez pe Mânzală. Mai mult, Magnolia a decedat, prin tăiere. Era cea mai bună prietenă a lui Botorog, protestatarul de peste cinci ani care-l umple de măscări pe primarul George Scripcaru şi care se cocoţa pe crengile ei să scape de comunitari şi jandarmi. Oficial, a fost tăiată pe motiv că era uscată, chiar dacă se încăpăţâna să înflorească în fiecare an. Ce m-a şocat a fost una din zicerile „Instituţiei Prefectului” (formulare cel puţin cretină, folosită în toate comunicatele de presă de după ce a ajuns în funcţie mult preaînaltul funcţionar public PD-L Aurelian Danu). Şi iată ce a cuvântat Emil Niţă: „Şi, până la urmă, magnolia aia nu era o plantă valoroasă”, cuvântare la care subprefectul Szakal Andrei era să cadă sub masă, că omul, din câte ştiu, are cunoştinţe solide în domeniul silviculturii.
Acum, faptul că Magnolia a fost o victimă colaterală în războiul Borotog-Scripcaru, nu mai contează. Prefectul i-a făcut pe plac primaurului. Mai mă încălzeşte doar promisiunea că vor fi plantaţi alzi brazi în faţa Prefecturii („nu ştiu exact câţi, exaact câte stele sunt pe steagul Europei”, după cum a grăit acelaşi prefect, frate bun cu ex-ministrul învăţământului Cristian Adomniţei, care şi ăla habar n-avea cum s povestea cu steluţele). Mai mult, cică se va tăia şi magnolia care a scăpat de drjberle scripcariote, dar se vor planta altele, mai valoroase. WOW!!!!!!!!!

5 comentarii:

Claudiu spunea...

Nu imi place politica si incerc sa ma tin cat mai departe de domeniul asta. Dar nu pot sa nu remarc ca totusi, ce face Botorog in fata Prefecturii nu mai are nicio legatura cu un protest. Este un spectacol jalnic si chiar nu vad nimic idelogic in manifestarea acestei victime.

sebastian dan spunea...

@ Claudiu
De acord cu faptul că Botorog nu mai protestează, ci are alt rol acolo.

Marius Ola spunea...

Părerea mea este că magnolia ciopâţită de către adjutanţii scipacrieni nua re nici o vină în conflictul lui Botorog Cu Scripcaru. Ea nu a reprezentateste doar liantul de legătură între protestatar şi adrisant preotestelor. Practic, sărmana plantă a căzut doar victimă colaterală.
Tot victime colaterale au fost şi captele furajate ale Botorg-ului kilărite lent dar sigur după ce au fost confiscate de Scripcaru şi ai lui, tocmai din cauză că au îndrăynit să se aventureze în preajma unei magnolii, devenită nume de parc inaugurat în Centrul Civic întru folosul imaginii cu pretenţii al vicelui Scripcar de pe atunci

Remarcabilă este însă reacţia „puliţei”, a cărei gândire s-a resemnat la nivelul unei plante, iar în ciuda acestui fapt nu a gesticulat nimic în apărarea suratei dezrădăcinate fără voia ei din faţa Prefecturii.

hoinarnet spunea...

Botorog merita titlu de cetatean de onoare al Brasovului

sebastian dan spunea...

@ hoinaret
ar fui culmea, sa vezi cum Consiliul Local dus la păscut de Scripcaru să-l facă pe Botorog cetăţean de onoare :))