marți, 27 ianuarie 2009

Băse anunţă colapasul sistemului pensiilor de stat

Preşedintele Traian Băsescu consideră că nu este drept ca o persoană să beneficieze în acelaşi timp şi de pensie, şi de salariu de la stat. „Povestea pe care unii au adus-o, ca argument, că mulţi au contribuit, acei bani s-au dus în momentul în care au contribuit în timp ce lucrau, s-au plătit pensiile pentru cei de dinaintea lor. În prezent, discutăm de bani care acum intră în bugetul de stat sau de pensii”, aşa a cuvântat românilor privitori de TVR (adică destul de puţini)Traian Băsescu. Cu alte cuvinte, chiar şi şeful statului spune că pensia de la stat nu prea o vor mai apuca românii să o ronţăie. Pe de o parte, că speranţa de viaţă este foarte scăzută, iar pe de altă parte, pentru că nu mai are cine să cotizeze la bugetul pensiilor. Ai muncit o viaţă întreagă şi ai cotizat? Ai fost un fraier. Asta ne spune preşedintele Băsescu, care în ignoranţa lui supremă acuză şi plata muncii prestate, pe motiv că încasezi o pensie. Sper să se trezească din beţie (a puterii sau bahică)la un moment dat şi să ne explice ce nu e corect: să iei o pensie pentru munca de o viaţă sau salariul pentru care prestezi o activitate.
Cât priveşte schema că nu s-ar putea să nu mai candideze... Să se fi gândit pe bune??? Lui i-or fi plăcând, dar oare chiar mai ţin glumele astea la români?

2 comentarii:

Unknown spunea...

Vezi că Băse tocmai a sucit-o (aşa cum obişnuieşte) lăsându-te-n offside. Ieri era de părere că ordonanţa cu pricina (pe care-o susţinea el cu stropi de scuipat în faţa CSM ca fiind legală şi constituţională) era -în realitate- "o măsură pripită" şi "o eroare".
În campania electorală prezidenţială o să aflăm că preşedintele s-a opus din răsputeri ordonanţei. Cu probe video.

sebastian dan spunea...

@ Mihai
A sucit-o, problema e că i-a scăpat porumbelul din gură... Iar lumea trebuie să ştie... mai ales ca reluat-o la TVR, iar stirea a fost preluata de Rompres - Agerpres