sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Abureli cu autostrăzi

Toată lumea înjură Guvernele, fără deosebire, când tranzitează DN1, pe tronsonul Comarnic - Braşov, mai ales dacă vorbim de week-end. În 2004, când ADA (PNL - PD) îşi umfla muşchii să preia guvernarea de la baronii locali PSD-işti, în programul de guvernare de la acea vreme figura construcţia autostrăzii Transilvania ca fiind prioritară, construcţie lansată pe hârtie de PDSR cu Bechtel. După figura în care marinarul ameninţa Bombonelul cu scos poporul în stradă pe modelul altor revoluţii întâmplător deloc portocalii în Europa, iar onor bădica Traian s-a văzut moţul sau şuviţa (pe vremea aia era la modă) puterii la Cotroceni, le-a transmis românilor: sictir autostrăzi, facem drumuri naţionale şi expres. Iar timp de doi ani, miniştri ai Transportului de la Radu Berceanu la Paul Dobre, au făcut pe dracu în patru să nu avem autostradă. Au plecat de la Guvernare pediştii plus partea de oportunişti din PNL (Stolo şi gaşca de pupincurişti băsescieni), iar liberalii, singuri, au făcut rahatul praf în materie de construit autostrăzi,alţi doi ani, până la alegeri.
Acu’, la ultimele parlamentare, parcă le-a luat cineva minţile la toţi. Parcă eram la licitaţie: cine promite mai mulţi kilometri de autostradă? Câştigătorii au fost cei care au supralicitat. PDL, la o puţă de furnică faţă de PSD. Şi aşa se face că istoria se repetă. Radu berceanu e iar ministru la Transporturi, şi promite că nu mai face drumuri expres, se apucă de autostrăzi. Pă de ce p...a mamii lor nu au făcut asta de la bun început, că tot au mai minţit acelaşi lucru şi înainte de alegerile din 2004?
Iar poporul, înţelegător, mahmur, rabdă şi petrece ore întregi stând la cozi interminabile să ajungă la Braşov, încercând să înţeleagă ceva, de ce mama dracului i-am votat?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eiii... Sebi... cred ca am fi optimisti daca am gindi ca peste alti patru ani vom circula cit de cit mai bine de la Comarnic la Brasov macar... E clar, ei mizează pe memoria noastra scurta si peste ăia patru ani ne vor cere iar votul, asa, ca sa ne faca autostrăzi... Între timp ei, toţi, vor circula cu elicoptere, clar!
Numai bine!
Flavius

sebastian dan spunea...

@ Flavius
Ai dreptate. Elicopterele sunt viitorul. O ştiu şi prinţii asfaltului. De exemplu Butuza, care şi-a luat elicopter după ce a asflata Braşovul pe bani grei....