sâmbătă, 18 octombrie 2008

Neculae şi Andronache, candidaţi la PD-L

Că Gabriel Andronache a trecut cu arme şi bagaje în barca lui Scripcaru, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. În trecut, şefii de armate iubeau trădarea, nu şi trădătorii, dar primarele Braşovului (şi nu numai el, a se vedea faza cu Puchianu la PNL) a lipsit (şi) de la această lecţie, motiv pentru care, unele surse dau de bună candidatura fostului viceprimar PNL. Istoria lui este un exemplu elocvent cum trebuie procedat pentru a da rateu în politică. A fost de tânăr liberal, şi când era partidul bine, şi când era rău. A ajuns chiar viceprimar pe mâna alianţei PNL-PD, dar, de fapt, nu a făcut altceva decât să devină un anonim slujitor al primarului. Până la urmă, deznodământul a avut loc la validarea consilierilor locali din acest mandat, când a fost dat afară din partid, dar validat consilier local de acelaşi Georgică-primar, care s-a şters la fund cu adresa lui Tăriceanu care anunţa că Andronache nu mai membru PNL. Acum este clar de ce.
Un alt client al PD-L, încă de pe vremea PD, este Ioan Neculae. Cine nu îl cunoaşte, amintim: patron la FC Braşov (el cu câştigurile de pe urma jucătorilor, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean cu banii), cel care a ras Uzina Roman, mimează producţia de camioane şi autobuze, a vândut utilaje la fier vechi şi închiriază halele, cel care a făcut de râs NATO care s-a reunit în Poiana Braşov într-o locaţie construită pe terenul altuia, motiv pentru care piscina nici la ora asta nu are autorizaţie, cel care a îngropat fabrica de ciment de la Comarnic, cel care şi-a bătut joc de hotelul Bodoc din Sf. Gheorghe, iar acum de voie, de nevoie, îl va renova că şi-a urcat ungurii în cap, cel care a făcut un schimb de terenuri cu Primăria la preţuri considerate cel puţin dubioase, iar procurorii DNA Braşov au îngropat dosarul atât de adânc că au uitat unde e, este cel care acum candidează iar oamenii pe care îi ţine angajaţi nu şi-au mai luat salariile de multe săptămâni, cel care a fost corigent pe vremea când mai mergea la şcoală, chestiune dezvăluită de fostul şef de la sport de la Transilvania Expres, Dan Crăciun, după care şeful lui, Stoica Enache, a încasat şi încasează reclame babane de la Neculaie, iar comisionul nu spun unde se duce... Iar dacă nu e suficient, nu mai scriu, că deja e de bine. A ajuns în top Adevărul, top Capital, top....
Pe listele PD-L mai sunt Dragoş David, Ion Gonţea, Florin Staicu, Ivan Cismaru, Aurelian Danu, Mihail Veştea, Marian Rasaliu... Nu mai este Marius Stoianovici, de la ziarul lui Scripcaru, Monitorul Expres, scos la încălzire de şeful PD-L dintr-un mimetism discutabil, pentru a discredita candidatura Oneliei Pescaru, de la televiziunea lui Căncescu. Măcar cel de pe urmă nu-şi bate joc, iar Onelia a ajuns pe listă. Stoianovici a mai crezut în steaua lui până în ultima clipă. Asta e. Nimeni nu-i perfect.

Un comentariu:

Răzvan Popa spunea...

Şi cam pe ce colegiu va candida Neculae? Săcele sau unul din Braşov?