vineri, 31 octombrie 2008

Ioan Adam, un Gigi Becali al Dreptului

Umblă vorba prin târg că pe Ioan Adam îl costă vo' 300.000 de euro ca să fie deputat uninominal. Nu e clar unde ajung banii. La partid, în sacoşe, că de cunoscut, pe zona unde candidează, pe la Rupea, nici drq nu a auzit de el. Acu', invidioşi tare, colegii de avocatură (ăia care, paradoxal, pierd mai multe procese ca Adam, deşi se băga mâna în foc că nu e posibil aşa ceva) spun că Adam e musai să aibă succes în alegeri, pentru că se face un bine pentru Justiţie. Pe holurile Curţii de Apel, când mai apare, Adam şi-a tras un renume: "Gigi Becali al justiţiei". Nu mă bag, ştiu oamenii ce ştiu. Şi am mai auzit un lucru: cică ar fi scris mai multe cărţi de drept decăt ar fi citit... Pe mine mă lasă rece chestiunile respective, dar nu pot să omit faptul că omul, avid după arginţi, d'ăia cu care a fost vândut Isus, s-a făcut apărător al lui Georgică, primarele de Braşov, împotriva jurnaliştilor. Curat-murdar, coane', dar Eva de la Primărie, care te-a vrăjit, ţi-o trage cu mărul din pădurea PD-L, şi ăla putred (tipul ăla mic, care a dat birul cu fugiţii când a fost cu aviara, şi a scuipat afară o orfană ca să-i ia casa, adică fostul prefecţel Aurelian Danu), pe colegiul unde candidezi. Sau nici măcar asta nu ai priceput???

11 comentarii:

Anonim spunea...

sebastian dan sigur, e un mare jurnalist. e mult mai mare in profesia lui decat avocatul adam. habar nu aveti ce vorbiti sau... aveti habar, dar spuneti voit numai minciuni, in loc sa va vedeti de treaba voastra.
Va supara cand cineva va spune adevarul, nu?

Anonim spunea...

Acum sigur, e campanie electorala si cum se face... tocmai acum v-ati apucat sa loviti in oameni care chiar si-au facut un nume in profesia lor si care vor cu adevarat isi puna in evidenta calitatile si in Parlament.
Dar nu va uitati la voi, cei care stati in bodegi prin centrul orasului, in vazul lumii, cu sticla in bot, cersind de la consilieri locali sau politicieni o masa si o sticla de ceva in chimbul unui articol plin de minciuni.Eu zic ca ar trebui sa lasati ciocul mai mic.

Anonim spunea...

Asta e profesionalismul de care dai dovada Dane, cu fraze de genul "umbla vorba", "se zice". Dar de, trebuie sa iei si tu un ban de la cineva, nu? Esti un mare om, sa stii.

Anonim spunea...

Stai Dane ca m-am prins, tu acum lucrezi la un post tv de-al PNL-ului. E normal sa ataci oameni din PSD, mai ales in campanie, scuze. Cum am putut sa nu imi dau seama?
Esti intr-adevar un om integru.

sebastian dan spunea...

Am asteptat sa vad cand se termina comentariile anonimului. mare om, mare caracter. Eu imi asum ce scriu. Anonimul nu. Nu e nici o problema. Putem dialoga si asa. Referitor la personajul afalt in disctie. Ioan Adam. Care e problema? Nu e voie sa zicem de rau e el ca e de la PSD? Sau poate imi face acelasi anonim statuie că am scris nashpa de Grapă de la PNL sau de manelistul Ovidiu Rusu. Am scris rau si de oameni de la PDL şi de la UDMR. Mi-a scăpat PRM. Sunt peremist....
Cat priveste aia cu cesitul si cu nush ce sticle in bot, aia ti le iei tu, daca ai curajul sa ne vedem fata in fata. Apropos, politicenii care stau la masa cu noi, poate tu esti unul dintre ei, cand stau la masa, cu ce stau in bot???

sebastian dan spunea...

si inca ceva, daca tot vorbim. pe vremea comunistilor se muncea si moca. cica erau voluntari. la cererea partidului...
credeam ca am scapat de comunism. da, sunt platit pentru articolele care lka fac la Adevarul, la Brasovul tau, pentru stirile şi emisiunile de la MIX. Nu cred ca e o rusine sa fii platit pentru munca prestată

Anonim spunea...

Danut, inainte sa fi vorbit urat despre oameni mai bine te-ai fi uitat si informat ce au facut bun oamenii aia. Spui ca acest om e un Gigi Becali al justitiei. De unde pana unde comparatia? Ia viziteaza un pic situl camerei deputatilor si vezi cate luari de cuvant a avut Adam in Parlament si cate amendamente la legi si propuneri legislative a facut. Cunoaste-l pe om mai intai si dupa aceea permite-ti sa faci afirmatii.

sebastian dan spunea...

Comparaţia cu Gigi Becali nu îmi aparţine, este de notorietate pe holurile instanţelor din Braşov. De ce? Asta o ştiu mai bine cei care au lansat-o. Apoi, la fel ca ciobanul de Becali, care ar vinde-o şi pe mă-sa pentru bani, nici Adam nu are verticalitate: dacă ieşi în ocnferinţe de presă şi îl scupi pe Scripcaru, nu te duci ca apărător al aceluiaşi ipochimen împotriva ziariştilor, care au venit cu informaţii şi detalii despre ilegalităţile ui Scripcaru. Unul dintre ziarişti sunt eu. CE zici, Mai ma documentez? NMu vreau să intru în dedesubturile murdare ale vieţii private, ca soţ văduv... şi profesor universitar.

Anonim spunea...

o mare prostie..intregul articol

Alt anonim, de cealalta parte spunea...

Oooo, dar chiar ar fi potrivit sa intri in subiectul profesor universitar! Sa scrii putin despre aberatiile care le face acolo. Sunt primul care afirm ca scoala trebuie sa dea dovada de fermitate mai mare in aprecierea studentilor, dar de la fermitate la aberatie drumul e lung. Si Adam l-a parcurs si cand a scris cartile dupa care obliga studentii sa invete (700 de pagini fata de 350 cartea prof Barsan, judecator la CEDO, aberant structurata si facut talmes-balmes prin materie), si cand apreciaza lucrarile de examen. Si chiar stiu ce vorbesc, nu bat campii ca un roman adevarat, care se respecta dar e semidoct.

Poate e mai potrivit in parlament ca in mediul actual - justitie si invatamant... Desi invatamantul e compatibil cu pozitia de parlamentar, din pacate.

Anonim spunea...

Tot anonim, tot de cealalta parte

Poate ca avocat si parlamentar a facut ceva si eu, neavand informatii, nu pot comenta. Pot comenta insa despre dansul ca profesor... pe langa modul aberant in care evalueaza lucrarile (lucrari de 7-8 evaluate cu note de 2 si 3... pentru ca nu s-a inavatat din cartea dansului), nici comportamentul la ore nu este unul dezirabil. Jumatate din curs este dedicat preamaririi dumnealui/denigrarii elevilor, pe fata, cu un limbaj demn de coltul strazii. Dupa parerea mea, domnul Adam nu ar fi trebuit sa puna vreodata piciorul intr-o sala de curs in calitatea pe care o are, fiindca face mai mult rau. Si asta o spune un elev care a terminat cu 9,90 primul an si a avut note de acelasi fel in anul II, mai putin la materia dansului, unde "nu am fost in stare" sa iau decat un 4 si un 3.