joi, 16 octombrie 2008

Cine salvează gospodina de la Urgenţe?

Mare scandal mare între ziarişti, cetăţeni şi gorilele angajate pe bani publici la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă. Pachetele ambulante de muşchi au evacuat (la ordinul cui?) tot ce găseau în cale pe holurile acestei instituţii publice, care sunt domeniu public! Că ăia nu au creier, nimic de comentat: au fost angajaţi nu pentru că ar fi experţi în aplicarea teoriei Clopotului lui Gauss în statistica îmbolnăvirilor din Braşov. Inexplicabilă este reacţie unei gospodine instalate în fotoliul de manager la judeţean. Că nu e treaba ei, că e treaba firmei de pază, că are contract bla, bla. Păi dacă ăia se îmbată, violează asistentele sau nu mai ştiu ce dracu ar putea să facă, e treaba lui Cristos? Nu în curtea patronată de gospodină? Şi ar mai trebui să ne spună dacă gorilele domniei sale au mandat să bată, să îmbrâncească şi să înjure de au albit ţiganii când i-au auzit, cu câţi bani sunt plătiţi pentru acest lucru, iar dacă licitaţia pentru angajarea firmei de pază este în regulă.
Cât priveşte precizările dintr-un comunicat de presă (prezentat în continuare) făcute de gospodină, sunt demne de exemple negative pentru manualele de comunicare.

În cursul zilei de 15.10.2008, in zona de acces din incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov a avut loc o altercatie intre mai multe persoane care doreau sa intre in spital, reporteri, cameramani si agentii de paza aflati in post, lucru sesizat noua de catre angajatul postului National TV si N24 domnul Loghin Claudiu (adresa nr. 27213/15.10.2008). In urma analizei efectuate impreuna cu reprezentantii firmei SC Protector Agency SRL care raspunde in baza contractului incheiat, de paza si integritatea spitalului, a bunurilor si valorilor incredintate spre paza, conform consemnelor postului, am constatat urmatoarele:

1) Miercuri 15.10.2008 nu era zi de vizita in spital astfel incat in incinta spitalului puteau intra numai persoane cu bilete de voie semnate de seful de sectie. Nici o persoana din cele aflate la intrarea in spital nu aveau documente prin care sa ateste ca aveau acces liber in spital. Alo, cucoană, oamenii ăia erau deja în spital. Pe unde au intrat? dacă gorilele îşi făceau treaba??

2) Mai multi reporteri care au incercat sa forteze (au venit cu taburi şi aruncătoare de 82 mm) intrarea in spital au fost bruscati de echipa de paza si nu li s-a permis sa filmeze datorita faptului ca nu aveau legitimatii de acreditare in specialitate si nici un altfel de document de identitate, nu erau insotiti de purtatorul de cuvant sau o alta persoana desemnata de catre managerul spitalului, asa cum prevede protocolul privind accesul presei in spital. Păi somez conducerea spitalului să dea teste tuturor ziariştilor, ca să-i acrediteze, şi dacă nu trec să nu le permită accesul în incintă nici dacă sunt aduşi în comă de ambulanţă

3) Fata de limbajul folosit de catre agentii de paza, firma SC Protector Agency SRL va lua masuri in conformitate cu regulamentele lor interioare. adică, seful lor o să-i certe că nu i-au bumbăcit mai bine pe reporteri şi pe cei care veniseră la rude, cu sau fara bilet de voie...

In vederea preintampinarii pe viitor a unor astfel de incidente facem un apel catre dumneavoastra, cunoscut fiind faptul ca intr-o mare parte din spital se desfasoara lucrari de rabilitare si renovare (a se citi bolnavii stau ca sardelel in saloane), sa fiti cei care prin mijloacele specifice sa popularizati regulile si normele privind accesul in spital, avand in vedere ca aceste reguli unitare de acces in incinta spitalului, si in anumite spatii cu grad ridicat de securitate, au ca scop prevenirea si limitarea furturilor de orice natura (??? - se fură la judeţean, iar daca popularizam regulamentul, şuţii se lasă de meserie :D), a distrugerilor, incendiilor si a altor actiuni producatoare de pagube materiale, precum si protejarea persoanelor internate, a persoanelor aflate in incinta spitalului si a personalului angajat al spitalului.

Hai să fim serioşi. Gospodina cu pricina chiar nu înţelege că toate găurile negre din spital nu se văd în presă tocmai pentru că ziariştii înţeleg că nu poţi să faci din căcat bici, că salariile medicilor sunt mici, iar şpăgile mari, că vii să tratezi o boală minoră şi pleci mai bolnav decât te-ai internat. Şi tot aşa. Astea şi multe altele ar trebui să le gestioneze această gospodină, extrem de sensibilă când presa îndrăzneşte să schimbe genul literar de la odă la critică (nu literară, ci administrativă)...

6 comentarii:

Ovidiu Eftimie spunea...

Liviu Lupu. Atâta aş dori să adaug.

scorpiutza spunea...

Bravos Sebi, bravosssssssssssss
Bine ai scris, dragule, m-ai uns pe suflet. Am o singura nelamurire. ce te faci dak vede Bebitza ce ai scris de protejata lui?
Tine-o tot asa, nu ii lasa...mama lor de nesimtiti...

Claudiu spunea...

Comunicatul emis de doamna manager omite faptul ca echipele tv prezente la fata locului nu au incercat defel sa legitimeze accesul oamenilor peste program in spital si cu atat mai putin sa forteze propriul acces in unitate. Drept pentru care mi-am luat libertatea de a-i raspunde pe mail doamnei Rusu.
Iata raspunsul meu:

-----------------------------

Stimata doamna manager,
Cum rezulta si din sesizarea scrisa si din cea verbala formulata de noi in cursul zilei de 15 octombrie, nico clipa in timpul incidentului NU S-A PUS PROBLEMA INTRARII noastre ori a vreunui apartinator in spital PESTE ORELE DE VIZITA si in afara conditiilor protocolului impus de dumneavoastra. Tema centrala a materialelor video realizate de noi a fost exclusiv COMPORTAMENTUL VIOLENT, DEGRADANT si LIMBAJUL INACCEPTABIL folosit de agentul de paza costumat in visiniu si de membrii echipei de interventie.
In ce priveste datele de identitate ale noastre, va pot spune ca agentii firmei de paza au ineput sa NE BRUSCHEZE si sa NE INJURE pe noi si, inaintea noastra, pe apartinatori, fara sa ne solicite vreun document de acest gen. Cu toate acestea, noi ne-am declinat identitatile la fata locului. La dorinta legitima a noastra de a afla cine sunt cei care ne-au BRUSCAT si INJURAT, am fost in mod repetat refuzati. De asemeni, tin sa precizez din nou, ca si in adres scrisa, ca niciunul dintre agenti nu avea vreo legitimatie, vreun ecuson ori vreo insigna/ numar de identificare din care sa il putem identifica ulterior.
Consider ca afirmatiile dumneavoastra, potrivit carora echipele de filmare au incercat sa forteze intrarea in spital sunt rauvoitoare. De altfel, acest lucru este foarte vizibil contrazis de filmarea pe care nu ati avut bunavointa sa o vizionati cu ocazia sesizarii verbale formulate de noi, membrii echipelor respective de filmare.
Iar legat de acreditarile emise de institutia pe care o conmduceti, le consideram cel mult niste glume nereusite. Nu sunt nici macar stampilate si, faptele au demonstrat-o, pe baza lor nu avem acces nici macar in curtea exterioara a spitalului.

Cu respect,
Claudiu Loghin
National TV, N24

scorpiutza spunea...

mai baieti mai... ce naiba?
Scuzati-ma, dar cred ca va agitati ca niste tzatze ...in mijlocul targului.
Are rost sa va irositi energia si nervii pe niste duduitze puse acolo pentru ca ..nu gandesc, nu pun intrebari, stiu sa pupe manutze si nu numai?
Voi sunteti barbati destepti, e drept ca sunt multe pe la judetan dar cred ca aveti idei care pot duce la detronarea animalutzelor de casa, nu?
calm, dragii mei, calm si va veni si o idee salvatoare.
Nu le mai dati satisfactie...dati-le cu sec. sa le vedeti ..after...

sebastian dan spunea...

mai, daca nici macar scorpiutzele nu mai ies la bataie....

scorpiutza spunea...

mai sebi, mai. rau esti...
io doar imi daddeam cu parerea... mai bine le-o trageti duduilor... cu cap...
dak vreti sa va bateti... io va tin de 6. ca la 2 nu cred ca fac fata...
in plus... voi sunteti mai multi...