vineri, 10 iunie 2011

Capitalele noilor „judeţe“: Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

Capitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a declarat, vineri, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

Cui folosesşte???

2 comentarii:

Ovidiu Eftimie spunea...

Hai ca-ti zic eu mizerie. Eu nu vreau capitală de judeţ. Am fost in Bucuresti, e o muie de oraş, prin reorganizarea asta o sa mai faca inca niste mui de oraşe. Închipuie-ţi centrul cu oameni din 5 judete venind la prefectura sa-şi faca apostile, să dea o şpagă şi să fure ceva cu "ăia de la centru". O să se dubleze numărul de masini, numărul de cocalari politici si numărul de functionari.

sebastian dan spunea...

asa e! foarte posibil sa ne trezim c u o chestie foarte stufoasa...