joi, 2 iunie 2011

Un consilier covrigar contestă străzile cu denumiri săseşti ale Braşovului

Un eveniment neplăcut a avut loc la ultima şedinţă a Consililui Local Braşov, relatată doar de un site local, prinbrasov.com. Consilierul local Ciprian Chiricheş a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât schimbarea unor străzi care poartă denumirea unor personalităţi marcante braşovene. Motivaţia? Sunt nume săseşti greu de pronunţat.
„Câteva străzi din cartierul Bartolomeu au nume germane, gen Flechtenmacher (nume bolborisit cu greu de emancipatul ales local pe listele PDL - n.a.), care nu sunt reprezentative pentru Braşov (???) şi aş vrea ca ele să fie schimbate în limba română“. Astfel a grăit personajul în cauză, care este cunoscut în Braşov pentru că patronează o covrigărie şi că şi-a luat paznici la butic.
Incultura consilierului local este cu atât mai impardonabilă cu cât este avocat în Baroul Bucureşti (!). Cel puţin aşa figurează pe internet...

Cine sunt personalităţile contestate de Chiricheş, CITEŞTE AICI

4 comentarii:

Andreea spunea...

Nu inteleg de ce te miri, Sebi. Acum vreo 3 ani, ne spunea de "apele fluviale" din Brasov. Si insista, nu a spus o data si din greseala. Acum nu pot sa fie toti in PDL ca Paleologu:)))

sebastian dan spunea...

Nu mă mir, dar e musai să spunem lumii ce gandesc indivizii astia alesi pe lista de partid....

Nicoleta spunea...

Sper sa citeasca comentariile voastre cat mai multi brasoveni, in speranta ca vor fi mai atenti inainte de a pune o stampila pe buletinele de vot. Si in primul rand sa vada cata "responsabilitate" are un partid sau altul atunci cand alege oamenii care sa decida soarta comunitatilor

sebastian dan spunea...

asa sa fie!