joi, 25 noiembrie 2010

Afacerile de la CFR, tot mai încâlcite

Desfiinţarea regionalei de Marfă, ce va fi urmată de cele de Călători şi Infrastructură, lasă averea feroviară pradă samsarilor imobiliari. „Băieţii deştepţi" vor să pună mâna pe sediul Regionalei, de lângă Modarom, făcând un schimb de imobile care aparţin tot ... CFR!

Afacerile „băieţilor" deştepţi sunt încurcate, însă, de Electrica Transilvania Sud, care a pus sechestru pe unul dintre imobilele pe care afaceriştii doreau să-l dea la schimb pentru sediul Regionalei de pe Republicii.

Astfel, în mai 2009, neîncasând contravaloarea curentului electric furnizat, Electrica a declanşat procedura de executare silită a imobilului deţinut de Regionala Braşov, din str. Iuliu Maniu nr.45 A, Corp B (este vorba de zona Ceasu' Rău), pentru o datorie financiară de circa 200.000.000 lei. Acţiunea de executare se derulează prin biroul executorului Judecătoresc Manolache Marcel Iulian, din Braşov.

Pe de altă parte, specialiştii consultaţi de „Adevărul de seară" au confirmat că evaluarea imobilului s-a realizat printr-un studiu de expertizare subevaluat, atribuind o valoare de 106 euro/mp, cu mult mai mică decât valoarea reală de cel puţin 700 euro, având în vedere zona ultracentrală. CONTINUAREA AICI

Un comentariu:

Anonim spunea...

Se pare ca pentru schimb e vorba nu de cladirea din Str. Iuliu Maniu nr. 45 (5 etaje), ci de cea din spatele ei, din Str. Gh. Lazar nr. 2 (doua etaje si mansarda), fost sediu al CCCF (compania constructii cai ferate). Candva toate acestea erau ale CFR.