miercuri, 28 iulie 2010

Culmea coincidenţei: Elicopterul israelian s-a prăbuşit în apropierea unei tabere de vară evreieşti

Elicopterul israelian s-a prăbuşit, luni, în Bucegi, în apropierea unei tabere de vară, în care se aflau 65 de copii, în cadrul American Jewish Joint Distribution Comittee (JDC), relatează Jerusalem Post în ediţia electronică de miercuri.

Cinci membri ai personalului taberei, purtând cămăşi cu inscripţii în ebraică şi două steaguri israeliene au venit marţi la locul unde s-a prăbuşit elicopterul. Shai Orny, adjunctul directorului filialei JDC în România a declarat, marţi, că directorul taberei şi-a dat seama că în accident sunt implicaţi israelieni, după ce a căutat informaţii pe Internet. "Imediat ce-am auzit, ne-am organizat, am făcut nişte sendvişuri şi nişte cafea israeliană fierbinte pentru echipele israeliene de salvare şi căutare", a declarat acesta.

Mai multe citiţi AICI


vineri, 23 iulie 2010

Mihai Eminescu, hungarofob şi xenofob!?

Trei tineri, din Miercurea Ciuc, dintre care unul este membru al organizaţiei Noua Gardă Maghiară, doresc să schimbe denumirea străzii Mihai Eminescu din municipiu în strada Attila, depunând un proiect de hotărâre la Consiliul Local.

niţiatorii sunt Csibi Barna, Szocs Tibor şi Csiszer Lorand, care susţin că marele poet Mihai Eminescu ar fi fost hungarofob şi xenofob, neavând nicio legătură cu municipiul Miercurea Ciuc. Ei au strâns aproximativ 1900 de semnături de la cetăţenii oraşului şi au depus, în aceste zile, toate documentele la registratura Primăriei Miercurea Ciuc. În expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că Mihai Eminescu, în două articole publicate în ziarul Federaţiunea, de la Budapesta, în 1870, ar fi jignit în mod profund, atât naţiunea, limba şi cultura maghiară cât şi legislaţia, ştiinţa şi politica economică a poporului maghiar. Cei trei doresc ca numele marelui poet să dispară din denumirea străzii iar el să fie înlocuit cu cel a lui Attila, “ultimul şi cel mai puternic rege al hunilor”. Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a precizat că primarul oraşului, Raduly Robert Kalman, a dat dispoziţie ca fiecare locuitor de pe strada Mihai Eminescu să fie consultat dacă este sau nu de acord cu schimbarea denumirii. Întrebat dacă va vota acest proiect de hotărâre, care ar urma să intre în dezbaterea Consiliului Local Miercurea Ciuc spre sfîrşitul anului, viceprimarul a declarat că se află într-o mare dificultate întrucât poartă numele de Attila şi probabil se va abţine de la vot.

Aceasta ar fi stirea in sine. Sincer, pun pariu că demersul lor va fi un succes, iar reprezentanţii autorităţilor româneşti, avide să rămână la putere, nu sunt în stare să ia atitudine împotriva acţiunilor extremiştilor maghiari.

joi, 22 iulie 2010

ISU Braşov e pregătit de caniculă, pe hârtie. RAT???

Aplicaţie tehnică de mare complexitate la Prefectura Braşov. ISU a vrut să verifice daca suntem pregătiţi pentru caniculă. Am ascultat tăte ştirile televizate. Mâine, mai mult ca sigur, le voi citi în paginile ziarelor locale. Pe hârtie, stăm bine. Firesc, ambulantele sunt pregătite. Primăria ştie să pună corturi pentru furnizarea de apă plată şi un prim ajutor. Şi poliţiştii comunitari ştiu cum să acţioneze, dacă este nevoie de ei.
Ce ne facem, fetelor, cu transportul în comun? Că în autobuze, aerul condiţionat vara şi încălzirea, iarna, sunt poveşti nemuritoare. Vor spune / scrie unii că nu e vina RAT, că sunt tendenţios, că şoferii sunt nesimţiţi şi nu vor să creeze condiţii optime pentru călători.
Aşa o fi, dar ei nu au şefi? Că despre parcul auto al şefilor, poate facem o dezbatere, cu altă ocazie....

marți, 20 iulie 2010

Oficiosul PDL Braşov: TVR face acţiuni „pulice“



Monitorul Expres ne ţine la curent, astăzi, în privinţa situaţiei „Cerbului de Aur“. Singura informaţie din articol este ca festivalul sta în pixul unor indivizi numiti politic de partide şi Traian Basescu in Consiliul de Administratie al TVR. Din oficiosul PDL am mai aflat următoarele: „Ultima acţiune pulică a TVR în legătură cu festivalul a fost să anunţe, pe 23 iunie, că decizia privind organizarea trebuie să aparţină Consiliului de Administraţie“.
Sunt convins că nu este vorba de o greşeală, ci este recunoaşterea faptului că la televiziunea publică lucrurile sunt maro, chiar cu şefi oranj.

duminică, 18 iulie 2010

Rezultatele la titularizare, o bătaie de joc generalizată

Este evident că, atunci când un neica nimeni deţine pâinea şi cuţitul în mână, lucrurile merg prost. S-a vazut, daca mai era cazul, la titularizare. Penibil, pentru zecile de mii de oameni din toata tara. Informatii confuze, nimeni nu stie cand si ce se petrece, daca se dau sau nu rezultate si la ce colt de strada.
Unele inspectorate Scolare, la aceasta ora, deja au dat publicitatii rezultatele, altele, cum e cazul Brasovului, spun ca poate maine. Ca e duminica. Poate apare ceva pe siteul edu.ro. Un site creat contra intereselor publicului. Greoi si greu de accesat. Asa ca, in plin avânt tehnologic, ne rămân cozile la inspectoratele scolare si la tot felul de aviziere impracticabile, mai ales pentru dascalii din teritoriu. De parca asta mai contează. Si, uite asa, se vor opera disponibilizari... Estem prea destepţi pentru secolu' asta.

Ina Schaeffler majoreaza salariile pentru a atenua impactul cresterii TVA asupra angajatilor

Salariul mediu la fabrica din Cristian a scazut cu 85 de euro anul trecut, fata de 2008. In 2010 se vor inregistra insa majorari de salariu, cu maxim 5%, pana la un nivel mediu de 424 de euro, anunta ziare.com.
Compania Schaeffler Romania a anuntat ca volumul investitional pentru acest an se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, bani care vor fi folositi cu precadere pentru instalarea ultimelor utilaje in halele de productie construite in ultimii ani, urmand sa fie completat fluxul de productie.

sâmbătă, 17 iulie 2010

Ciclismul, sport extrem la Braşov. „Prinţul asfaltului“ ştie de ce....

Marcel Butuza, cunoscut ca prinţul asfaltului şi mare amator al sporturilor pe doua roţi, a fost lovit astăzi pe drumul spre Poiana Braşov. Din fericire pentru el, a scăpat cu câteva zgârieturi. Un amic a venit cu un SUV şi i-a luat bicicleta sfărâmată. Vinovat este un şofer, care nu i-a acordat prioritate.
Se pare că Masa Critică de la Braşov, o acţiune bine venită, ar trebui luată mai în serios de autorităţi.
MAI MULTE CITEŞTE AICI

vineri, 16 iulie 2010

Spitalele care condamnă îngerii la moarte

Alexandru Grădinaru, un puşti de 19 ani, şi-a început viaţa sportivă la echipa Metrorex. A fost remarcat încă de la 9 ani, iar după 10 ani de sport la Braşov, în 2009, s-a transferat la CS Arad.

În 31 martie 2010, un rugbist de la Baia Mare s-a prăbuşit peste el şi a suferit o deplasare la trei vertebre de la coloană. În lumea normală, acest accident nu este o condamnare la moarte. Nu la noi, unde toţi cei în culpă se acoperă. Vorba ceea: corb la corb nu-şi scoate ochii. „În momentul în care se depăşesc 4-5 zile de la intubaţie, cum în aer sunt viruşi şi bacterii, pentru că nu poţi să îl pui într-o cupolă sterilă, au dus la apariţia unor infecţii la nivel respirator. Asta se întâmplă oriunde în lume", a declarat, cu tupeu, presei Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara. Nu îi doresc să aibă această declaraţie pentru niciuna dintre rudele sale, la care ţine... Citeşte întreg comentariul AICI

joi, 1 iulie 2010

Fostul director de la MIX face tocană din „Cerbul de Aur“

Adio „Cerbul de Aur“! Informaţia am aflat-o de aici. Noul individ, care a fost numit de preşedinţie la şefia TVR, este fost director la MIX. Mai multe despre personajul în cauza, aici.

Poliţiştii comunitari sunt curieri de presă la firmele private?!

Pentru criza economică, soluţia este una OK. Primăria, Consiliul Judeţean sau Prefectura plătesc poliţişti comunitari care, dacă tot taie frunză la câini, fac şi alte activităţi conexe. De exemplu, cei care păzesc holul de la intrarea centrală dinHolul Prefecturii, dimineaţa duce ziarele abonaţilor pe care i le lasă şoferul de la Curier Press la abonaţii de la Centrul de afaceri Cristiana. Pentru că şoferului îi este lene să oprească să le ducă personal. Problema este că în aceasta scurta zona, „se pierd“ ziarele abonatilor sau, poate că băietii sunt mai intreprinzători si le vând pe la vreun chiosc de presă, la mica intelegere cu vânzatoarea... Asta da afacere de criza...