vineri, 25 februarie 2011

Dragobetele, sedat de eurobotanistă

Europarlamentara lu' tata, EBA serie 0, bine tunată de centrul de afaceri Ridzi, a dat pe goarnă cu ceva ani în urmă că e bine la bobor să tragă pe nas etnobotanice.
Alea „legale". Nu e treaba mea să aflu cât de legale sunt prafurile pentru care fata lu' tata a dat din vâsle pentru nişte barcagii care au adus moartea multor tineri din România. (Evident, vina o poartă morţii. Este mai ieftin la conştiinţă).
Din păcate, după ce EBA a aruncat piatra cu iarba dracului pe piaţa, la noi au „înflorit" buticurile care vând „vise", sub înaltul protectorat eurobotanist. După ce iau o doză de „vise, oare cum să nu îşi dorească tinerii să aibă parte de buze siliconate, genţi Louis Vuitton de câteva mii de euro, apartament la un sughiţ de Parlamentul European, gipan şi salariu pe principiul că sunt fata lu' tata şi dau consultaţii de moare concurenţa la o firmă de electrice care vinde cele mai portocalii becuri de pe piaţă?
Aşa că nu pricep toată zdroaba găştii de primari, şefi judeţeni puşi de partidul lu' tata să se ocupe de protecţia consumatorului, poliţişti etc., care au dat mai mult sau mai puţin cu cascheta să alunge cucuveaua de la Cotroceni, dar care se jură că fac pe dracu ghem să interzică magazinele de profil. Mai mult, nici măreţul Boc nu prea a elaborat un cadru legal să le permită acest lucru, iar vânzătorii de droguri legale câştigă procesele pe bandă rulantă.
Newsalert! Trei tinere din Braşov, de la Liceul maghiar Aprily Lajos şi de la Liceul Pedagogic au fost internate ieri, în stare gravă, din motive de „vise". N-or fi avut coşmaruri că ajung europarlamentare, dar acolo, nişte silicoane prezidenţiale...

luni, 21 februarie 2011

Dragobete portocaliu, la Braşov

Iniţiativa edililor locali de a organiza în Piaţa Sfatului, de Dragobete, show-uri cu pupături, concerte etc, este salutară. Că o ieşi sau nu un record mondial, om vedea. Dar chiar să politizezi totul denotă micimea omului politic.
De când mă ştiu, inima este roşie, nu portocalie, ca în clipul de promovare al evenimentului. Şi nu cred că, la grădiniţă, educatoarea i-a spus primarului George Scripcaru, că poate să o coloreze în portocaliu. Dar, la Braşov, totul este portocaliu: coşurile de gunoi de pe stâlpi, sunt din plastic portocaliu, autobuzele mici din Şchei, portocalii, sigla RTT, televiziunea patronată de PDL, este portocalie... CHiar şi banda pe care „curg“ stirile la RTT este tot portocalie. Mă mir cum de a scăpat necolorat capul ziarului Monitorul Expres de urgia cromatică a partidului.
Pe ordinea de zi a viitoarei şedinte a PDL Braşov ar trebui să figureze şi vopsirea în portocaliu a telecabinei care urcă Tâmpa, crucile din toate cimitirele, asfaltul turnat de Marcel Butuza, omul de casă al afacerilor de la PDL, să fie tot portocaliu, ce mama dracului, că de-aia plăteşte Primăria Braşov de ţâşpe ori mai mult decât în alte oraşe...
Culmea stupizeniei o să fie cand o veni un primar PSD, PNL, sau chiar UDMR că o se ne trezim cu cine ştie ce minuni vopsite în roşu, glaben-albastru sau roşu-alb verde.
Dacă mai aveţi ceva sugestii pentru PDL; ce ar mai trebui mânjit în portocaliu, promit să le transmit pe Lungă 12.

duminică, 20 februarie 2011

Comisia Europeană ne ajută (sau nu?) să „mâncăm“ pensia!

Comisia Europeana vrea sa convingă statele membre UE sa adopte „ajustari automate“ în privinţa legislaţiei naţionale de pensii, astfel încât vârsta de pensionare să fie bazată pe longevitate. Informaţia a fost dată publicităţii de EurActiv. Personajele care au dat tonul acesti măsuri sunt: Laszlo Andor - comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Michel Barnier - responsabilul pentru piaţa internă şi Olli Rehn - responsabilul pentru afacerile economice, care se ocupă de modelarea politicii UE privitoare la pensii, prin încurajarea şi influenţarea reformelor din statele membre.
Potrivit documentului citat de EurActiv, oficialii discută despre „modul în care Comisia se poate asigura ca statele membre vor creşte vârsta de pensionare în funcţie de speranţa de viaţă şi vor reduce schemele de pensionare anticipată“.
Comisia intenţionează să organizeze o „dezbatere de orientare“ privind demografia, în cadrul primei şedinţe a Colegiului, în martie. Liderii UE vor aborda atunci problema pensiilor în raport cu propunerile franco-germane pentru un „Pact de competivitate“, care ar asigura adaptarea acestora la evoluţiile demografice, notează şi hotnews.ro.
Ce nu răzbate clar din acest documentul despre care se face vorbire este cât „avem voie“, cetăţenii europeni, să mâncăm această pensie, Câţi ani? 5, 10, 15?? Interesant ar mai fi şi dacă legiuitorii europeni au în vedere şi stoparea unor abuzuri gen Băsescu - Boc, care după ce visează urât noaptea, le fac viaţa de coşmar pensionarilor, cărora le taie pensiile din motive de egalitarism.
Apoi, care ar fi vârsta corectă de pensionare?? Românii, spre deosebire de alţi europeni, ar trebui să iasă la pensie mai repede, deoarece au speranţa de viaţă mai mică. Potrivit Institutului National de Statistica, durata medie de viata a romanilor era, in intervalul 2004-2006, de 75 de ani si jumatate - femeile si de 68 de ani - barbatii, in crestere fata de anii ’90, cand femeile traiau, in medie, 72 de ani si jumatate, iar barbatii - 66 de ani. Potrivit noii legi a pensiilor din România, bărbaţii se vor retrage din muncă la 65 de ani, începând cu 2015, iar femeile îi vor ajunge din urmă abia în 2030. Dacă speranţa de viaţă rămâne cea precizată mai sus, Guvernul României decretează că românii au voie să pape pensie trei ani, iar româncele în jur de 10 ani şi jumătate....

marți, 15 februarie 2011

Pensii mai mici, stimulente mai mari la Casa de Pensii Braşov

Nu mai este un secret că Guvernul vrea ca românii din PDL să trăiască bine. De la o zi la alta este evidentă această chestiune.
Un ultim exemplu este următorul. În timp ce samsarul imobiliar Mihai Tarbă, consilier local PDL şi şef peste pensiile braşovenilor, dă „explicaţii“ de ce au scăzut pensiile braşovenilor, că indiferent de pensie, ei trebuie să plătească 5,5% la CAS, individul în speţă a încasat, în decembrie, suma de 124.200.000 de lei vechi (brut), din care 25.200.000 de lei salariul şi 4.200.000 de lei indenizaţia de consilier. După el, în topul bugetofagilor de la Casa de Pensii urmează directoarea economică, Stănica Barbu, care a încasat doar 63.970.000 de lei brut, din care 23.960.000 de lei salariu şi 9.900.000 de lei, indemnizaţie din CA de la RIAL. Apropos! Pe tăntica asta nu o vede nimeni că este puţin în ilegalitate? Că este funcţionar public şi mai papă nişte bani de la o societate comercială patronată de Primăria Braşov? (Sunt convins că dl. primar George Scripcaru nu cunoaşte acest aspect, altfel ar fi făcut ordine...).
În schimb, „proştii“ de la ghişeele Casei de Pensii au primit între 18.000.000 şi 24.000.000 de lei vechi, brut, cu tot cu salariul aferent lunii decembrie. Asta ca sa înţelegem de ce democraţia este pentru căţei...

joi, 10 februarie 2011

Topul parlamentarilor chiulangii din Braşov

Institutul de Politici Publice a dat publicităţii un nou top al parlamentarilor chiulangii. Vă prezentăm, în continuare, cât au „muncit“ parlamentarii, câte iniţiative au avut şi cât de loial au votat, la cererea partidului.

Topul senatorilor chiulangii:

1. Ioan Ghişe - 9,62% prezenţă, 2. Titus Corlăţean - 40,57% prezenţă, Florian Staicu - 54,21% şi 4. Marian Rasaliu - 59,25% prezenţă.

Topul senatorilor cu iniţiative depuse:

1. Florian Staicu - 31 iniţiative, 2. Ioan Ghişe - 22 iniţiative, 3. Marian Rasaliu - 21 iniţiative, 4. Titus Corlăţean - 16 iniţiative.

Topul senatorilor obedienţi, care votează cum cere partidul;

1. Marian Rasaliu - 98,60%, 2. Florian Staicu - 97,78%, 3. Ioan Ghişe - 97,66%, 4. Titus Corlăţean - 94,46%.

Topul deputaţilor chiulangii:

1. Constantin Niţă - 24,15%, 2. Donţu Mihai - 61,58%, 3. Tiţa Gabriel - 61,58%, 4. Gheorghe Ialomiţianu - 73,25%, 5. Florin Postolachi - 81,24%, 6. Gheorghe Gabor - 81,51%, 7. Farkas Anna Lili - 93,90%.

Topul deputaţilor cu iniţiative depuse:

1. Gabor Gheorghe - 26 iniţiative, 2. Florin Postolachi - 26 iniţiative, 3. Farkas Ana Lili - 25 iniţiative, 4. Ialomiţianu Gheorghe - 25 iniţiative, 5. Gabriel Andronache - 22 iniţiative, 6. MIhai Donţu - 19 iniţiative, 7. Constantin Niţă - 14 iniţiative, 8. Gabriel TIţa - 6 iniţiative.

Topul deputaţilor obedienţi, care votează cum cere partidul;

1. Gheorghe Ialomiţianu - 98,77%, 2. Mihai Donţu - 98,69%, 3. Gheorghe Gabor - 98,68%, 4. Gabriel Andronache - 98,21%, 5. Florin Postolachi - 97,13%, 6. Farkas Anna Lili - 96,13%, 7. Gabriel Tiţa - 91,32%, 8. Constantin Niţă - 82,13%.

miercuri, 9 februarie 2011

Anticorupţie cu două viteze

Mamă ce m-am mai distrat la serialele astea poliţiste cu lupta anticorupţie din vămile româneşti. După două decenii de la Revoluţie au aflat şi cei în drept că se dă şpagă în vamă, că se face contrabandă. Să fim serioşi!

După ce România a fost pusă cu botul pe labe, în afacerea Schengen, facem valuri că securizăm graniţele.

Aş vrea să scriu că este bine că s-a întâmplat şi acum, decât niciodată. Dar aşa o fi? Şi mai sper ca, după tot show-ul cu elicoptere, girofaruri, cu amănunte picante din dosarele de urmărire, cum făceau sex vameşii şi poliţiştii de frontieră cu colegele din dotare, să vedem şi nişte arestări... Continuarea AICI

vineri, 4 februarie 2011

Aritmetică electorală cu pensiile

Cinismul deciziilor premierului Emil Boc ating cote inimaginabile. După ce luni întregi a lăcrămat la televizor, mai ceva ca preşedintele Traian Băsescu după „Dragă Stolo’ “, că nu are bani să plătească pensiile, că pensionarii sunt mulţi şi lacomi, că trebuie să strângem cureaua, etc. etc., acum ne năuceşte. Nu dă o sută de lei, precum Ceuşescu, ci 93 de lei.

Mai exact, începând cu această lună, pentru 1,54 milioane de pensionari vor creşte pensiile. Pensionarii care se vor bucura de aceste creşteri sunt cei care sunt încadraţi în grupele de muncă I şi II, adică cei care au avut sporuri de vechime pentru condiţii grele de muncă. Potrivit Legii pensiilor, care a intrat în vigoare la sfârşitul anului trecut, aceştia vor beneficia, în medie, de o creştere de 93 de lei.

Continuarea CITIŢI AICI