joi, 27 august 2009

Frecţie de 1 milion de lei la piciorul în groapă al CET

Rectificare pozitivă, a V-a din 2009, la bugetul local Braşov. De ce? Scrie „Adevărul de Seară“: „Această nouă modificare este determinată, în primul rând, de faptul că municipiul a primit de la Ministerul Economiei un milion de lei pentru reabilitarea reţelei de distribuţie a CET, iar pentru ca aceşti bani să poată fi cheltuiţi trebuie prevăzuţi în buget”, a precizat Maria Oprea, şefa serviciului buget de la Primărie.

Ce nu înţeleg, sau mai bine zis vreau să aflu, este de ce se aruncă aceşti bani publici pe fereastră, cât timp este arhicunoscut faptul că este decis falimentul CET Braşov. Şi o spun pentru că voi fi cu ochii pe cine va executa lucrările şi cum se va face licitaţia. Şi o mai spun pentru că nu este logic să bagi bani într-un sistem care anunţă, prin vocea directorului feneral Florin Cuţitei, că la iarnă nu va furniza apă caldă. Nici măcar bun-platnicilor. Nici măcar pentru că este obligată de instituţiile statului, recte Protecţia Consumatorului.

Voi justifica şi de ce am convingerea că soarta CET este pecetluită: păi dacă însuşi primarul George Scripcaru, om deosebit de tenace în a rezolva diverse probleme în municipiu, indiferent de costuri, spune că el a făcut tot ce se poate pentru soarta CET, acum totul este o problemă de management a celor de la CET, atunci e bine să punem la fiert arpacaşul pentru colivă. Poate ar mai trebuie să remarcăm „eleganţa” edilului: problema managementului CET. Care management???

4 comentarii:

Mircea Suman spunea...

Un milion de lei este departe de a rezolva reteaua de distributie CET, neglijata de multi ani. Cred ca prima masura la CET ar trebui sa fie indepartarea actualei conduceri. In mare masura incompetenta acestei conduceri si a celor care au precedat-o, la Brasov si in alte parti, au adus actuala situatie. Ma mir de rabdarea celor bransati, inca, la CET. Ce s-ar putea astepta de la un sociolog care a incasat un salariu urias fara sa stie NIMIC despre CET, sau de la cinismul lui Cutitei?

sebastian dan spunea...

@Mircea Suman
e adevarat ca 1 milion de lei este putin, dar nu cred ca mai poate redresa cineva CET la ora asta

FCA Zahar Bod spunea...

Astea sa i le spui lui Mutu

sebastian dan spunea...

problema este ca autoritatile, cu astfel de vrajeli, vor sa ne convinga ca fac ceva