marți, 10 februarie 2009

Rromi de etnie maghiara???

„Pivotul echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noaptea, dupa ce a fost injunghiat, in urma unui conflict cu niste rromi de etnie maghiara”, scrie in Can-Can un domn, Razvan Sima. De aici, ce ar trebui retinut: există o minoritate maghiară în Rromia??? :))
Mă rog, nu insist pe povestea in cauză. Pe de altă parte, tebuie amintit faptul că jurnaliştii italieni, când ţiganii noştri comit crime, spun că sunt cetăţeni români, iar jurnaliştii noştri, în cazul crimei din Veszprem, precizează că sunt rromi.
C-aşa-i în tenis, vorba lui Caragiu...

3 comentarii:

Paula spunea...

Sunt perfect de acord cu tine. Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Pe de alta parte cred ca romanii nostrii nu s-ar fi adunat atatia ca sa puna o lumanare daca ar fi fost ucis la noi un ungur de catre un "roman de etnie rroma". Din contra! Replica probabil ar fi fost: "Si la mai mareeee!!! Cat mai multi de-acu inainte ca poate asa se 'nvata minte". Ceea ce ne face sa ne gandim putin la diferentele dintre noi si ei. Si... sincer? Pe mine ma scarbesc romanii la faza asta.

sebastian dan spunea...

@Paula
Din păcate, aş vrea să te contrazic în privinţa comportamentului nostru în contextul în care victima era un sportiv maghiar...

Anonim spunea...

Ok, Paula, contrazice-ne!