marți, 29 iulie 2008

Calaul Justitiei

Despre morti, numai de bine. Asa spune o vorba la romani. Despre Monica Macovei, pe care romanii ar trebui sa o conserve „cadavru politic”, nu se poate vorbi de bine. Executiile politice comandate de Traian Basescu si-au gasit un bun calau in Macovei. Din pacate, aceasta sinistra figura publica este calaul Justitiei impotiva coruptiei.
A distrus un sistem intern de informatii care viza eliminarea coruptiei din randul magistratilor. A „reformat” PNA in DNA, adica si-a instalat uneltele in functii inalte ca sa fabrice dosare politice. Nu in ultimul rand, a bulversat actul de justitie, si ceea ce este mai grav, a ingradit derptul la aparare. Nu o spun eu, ci Curtea Constitutionala, care a decis ieri ca modificarile facute, in 2006, la Codul de Procedura Penala, ingradesc flagrant dreptul la aparare!
Prostiile de acum un an se vor repercuta acolo unde nu te astepti. Vajnica luptatoare impotriva coruptiei – dupa cum cred cativa oficiali europeni imbroboditi de Macovei – practic poate fi acuzata ca este prinicipala vinovata de eradicarea acestui flagel din Romania. Nu-i vorba, ca nici cat a functionat ca sinistra a Justitiei, Macovei nu se poate lauda ca a dat gata vreun corupt.
Interesele mici, ale unor grupari ce tin de Cotroceni, cu Monica Macovei pe post de avangarda, au determinat ca aparatorilor sa li se ingradeasca dreptul de a participa la audierile martorilor, ale celorlalti invinuiti sau inculpati din dosarul clientilor lor si chiar la perchezitiile efectuate in cauza. O asemenea enormitate nu putea sa scape nesanctionata la CEDO, care a condamnat statul roman.
Iar lovitura de teatru stiti care este? Dosarele cu nume grele vor fi returnate la parchete. Cum ar fi cele in care sunt implicati Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Verestoy Attila, Zsolt Nagy, Codrut Seres etc. Si nu vi se pare ciudat ca, coincidenta, bat-o vina, aceste nume sunt cele rostite ieri de Traian Basescu in alocutiunea electorala de la Cotroceni?
Nu cumva acestea sunt tocmai persoanele pe care Basescu tot incearca sa le execute public, dupa ce Macovei a esuat in demersul sau prin asa-zisa reformare a Justitiei??...

Niciun comentariu: