miercuri, 6 iulie 2011

Dezastrul de la BAC şi buzunarele patronilor de universităţi

O fi ceva în toată povestea aia cu comanda de a pica un anumit procent din elevi la Bac, după cum susţine Ambramburica, fosta ministresă de la Educaţie. Cert este că dezastrul ia proporţii şi confirmă că nu suntem nici pe departe deştepţii lumii.
Tot întâmplător sau nu, povestea asta loveşte tocmai unde nu te aştepţi: în interesele patronilor de universităţi particulare, care aşteptau mieii de pe băncile liceului să-i crească şi să-i mulgă bine de bani. Evident, năpăstuiţi sunt şi profii universitari de la stat, care îşi văd deja salariile tăiate, că nu mai vin să le plătească taxele viitorii studenţi.
Şi tot ca o coincidenţă, nişte parlamentari au propus, iar Camera Deputaţilor a aprobat tacit, desfiinţarea locurilor cu taxă la universităţile de stat. Pierd tot profii universitari de la stat, dar câştigă cine trebuie: patronul universităţilor private...

2 comentarii:

Doru Shup spunea...

Sebi draga, foarte bun textul tau, numai ca fix sub text apare o reclama la o parashuta de "universitate", care se cheama Lumina, cred ca e un fel de liceu seral pentru electricienii de la Electrica. Stiu, nu ai ce sa-i faci, dar e umorul involuntar al reclamelor pe net!

sebastian dan spunea...

ai dreptate!!!! este din ciclul web-ul se amuza