luni, 21 februarie 2011

Dragobete portocaliu, la Braşov

Iniţiativa edililor locali de a organiza în Piaţa Sfatului, de Dragobete, show-uri cu pupături, concerte etc, este salutară. Că o ieşi sau nu un record mondial, om vedea. Dar chiar să politizezi totul denotă micimea omului politic.
De când mă ştiu, inima este roşie, nu portocalie, ca în clipul de promovare al evenimentului. Şi nu cred că, la grădiniţă, educatoarea i-a spus primarului George Scripcaru, că poate să o coloreze în portocaliu. Dar, la Braşov, totul este portocaliu: coşurile de gunoi de pe stâlpi, sunt din plastic portocaliu, autobuzele mici din Şchei, portocalii, sigla RTT, televiziunea patronată de PDL, este portocalie... CHiar şi banda pe care „curg“ stirile la RTT este tot portocalie. Mă mir cum de a scăpat necolorat capul ziarului Monitorul Expres de urgia cromatică a partidului.
Pe ordinea de zi a viitoarei şedinte a PDL Braşov ar trebui să figureze şi vopsirea în portocaliu a telecabinei care urcă Tâmpa, crucile din toate cimitirele, asfaltul turnat de Marcel Butuza, omul de casă al afacerilor de la PDL, să fie tot portocaliu, ce mama dracului, că de-aia plăteşte Primăria Braşov de ţâşpe ori mai mult decât în alte oraşe...
Culmea stupizeniei o să fie cand o veni un primar PSD, PNL, sau chiar UDMR că o se ne trezim cu cine ştie ce minuni vopsite în roşu, glaben-albastru sau roşu-alb verde.
Dacă mai aveţi ceva sugestii pentru PDL; ce ar mai trebui mânjit în portocaliu, promit să le transmit pe Lungă 12.

8 comentarii:

Andrei Moga spunea...

Ar trebui vopsit Modaromul in portocaliu. E foarte suspect ca numele MODAROM e galben-albastru :D.
Biserica Neagra sa fie decorata cu baloane portocalii,la toate casele de pe strada Lunga sa fie refacuta fatada portocalie :). Exemplele ar putea continua, insa doresc la toata lumea sa nu aiba sufletul portocaliu:)

sebastian dan spunea...

hmmm
dar dar cred ca mai bine biserica neagra tebuie rebranduita - Biserica Portocalie suna muuult mai bine

Cara-Giale spunea...

Diferenţa dintre o portocală şi un tramvai ar fi că tramvaiul are dungi portocalii dar portocala n-are dungi tramvai.

Serios.

sebastian dan spunea...

corect...

Anonim spunea...

mda.....interesant articol....da' nasu' Vasile stie ce parere ai despre pedeleii lui ????
....nu de alta ...dar oricum totul e portocaliu....da..da....

sebastian dan spunea...

nu stiu cine e naşu Vasile, iar părerea mea nu mi-o schimbă nimeni. acum , ce-i drept, nu tb sa bagam toti pedeleii la gramada. cunosc persoane cu mare bun simt, care nu sunt de acord cu ce se intampla in oras... dar n-au ce face

Anonim spunea...

EU as vrea sa i vad pe toti domnii de la PDL imbracati in portocaliu.
Pacat ca hainele din pusacariile noastre nu sunt aceleasi cu cele din puscariile americane.

Anonim spunea...

Sa nu uitam de scaunele pationarului olimpic Brasov - portocalii.

In aceasta ideea, sugeram si vopsirea Rectoratului si a intregii Coline a Universitatii in aceleasi culori, deh, sa se stie de spune domnul rector Visa, un distins profesor doctor, "sefu" unui absolvent de studii medii cum este Scripcaru.