duminică, 26 decembrie 2010

Sfântu Gheorghe a fost PDL-ist!

Intrebarea la care nu am acum raspuns este din ce partid facea parte balaurul ucis de Sfânt - PNL sau PSD?? Dar nu am dubii asupra apartenenţei politice a Sfântului Gheorghe. Portocaliu până în măduva moaştelor.
Una dintre cele mai mari realizări ale unor organizaţii apolitice, la Braşov, este, într-adevar, aducerea sfintelor moaşte la poalele Tâmpei, tocmai din Ucraina. Si nu asa, doar de dragul unor recorduri de credincioşi veniţi să se roage, ci definitiv.
Din păcate, schema asta religioasă a fost, spun eu, politizata: un Ion (Gonţea, prefect) şi doi Gheorghe - Scripcaru şi Ialomiţeanu - primul primar, care contează, celălalt ajuns conjunctural ministru la taiat banii de la firme şi de la instituţiile publice, au ţinut morţiş să se dea în spectacol în Biserică, să le spună enoriaşilor ce şi cum. Poate că au multe păcate... Dar mai aveau încă puţin, şi dezbrăcau popii de sutană şi le luau patrafirele, să împartă şi cele de suflet. Cei cu carnete de partid colorate corespunzător (ca acelea împărţite la şcoală de tanti Nuţi Udrea, la Bucureşti), la coada unde se intră prin faţă, ceilalţi, n-au decât să aştepte cu restul prostimii.
Este de lăudat faptul că cei doi politicieni au lăsat deoparte jumările, şoricul şi sarmalele, dar parcă era bine să nu se fi dat în stambă, în biserică. Mai ales că domnul primar nu le are cu ortodoxia, aşa că nu are decât să se supere pe mine, că îl suspectez de spectacol politic....

3 comentarii:

Mihai spunea...

Lucrurile de acest gen mi se par foarte normale cu ocazii precum cea din cauza.

sebastian dan spunea...

Haideti sa definim „normalul“....

Unknown spunea...

Stiati ca mitropolitul Ardealului are propriul său cer? De fiecare data cand merge printre“iubitii credinciosi“, mitropolitul este îsoţit de un soi de umbrela mare, patrata, a carei prelata il reprezinta pe Mantuitor. Sub cerul sau, mitropolitul ii ia numai pe cei drepti, cum ar fi: primarul Scripcaru, ministrul Ialomiteanu sau prefectul Gontea. Tot aici, mitropolitul, care are o leafa lunara de 20.000 de lei şi conturi de mii de euro, sta frumos la poze si ii binecuvanteaza pe cei multi! Apoi, grabite, „slugile“ il petrec la masina bengoasa, tot pe sub cer. Se vede bine ca mitropolitul are frica de Dumnezeu, caci se ascunde bine de el!