vineri, 17 decembrie 2010

De ce au fost raşi şefii de la Garda Financiară?

Demiterea şefilor de la Garda Financiară Braşov a trecut prea repede şi fără a fi comentată. Motivele nu au fost făcute publice nici măcar de mai marii instituţiei. Totul s-a petrecut intr-o videoconferinta, cu prefectul Ion Gontea marioneta la Brasov, iar ministrul Gheorghe Ialomitianu pe post de sef la butoane.
Bilinschi si Paunescu au fost acuzati, pe holuri, ca s-au luat de niste rude ale ministrului. Ba, unii au spus ca au refuzat să execute ordinele de a controla si amenda firmele patronate de adeversarii politici ai partidului lui Ialomitianu.
Sursele mele vin cu doua chestiuni mult mai concrete si mult mai credibile.
1. Un control al comisarilor financiari braşoveni a decoperit un TIR cu zahăr adus la Braşov, din Ungaria, fara acte de intrare in tara, fara plata vamii, fara plata TVA etc. Cercetarile au demonstrat ca au fost facute cateva zeci de transporturi pe aceeasi filiera. Teapa statutului? Câteva milioane de euro? Beneficiar? Firma unui consilier local PD-L. Actele au fost înaintate la Parchet, unde au fost îngropate adânc.
2. După ce unul dintre cei de la Gardă au fost mutati disciplinar la Tulcea, acolo a descoperit un vapor cu combustibil. Un TIR pleca cu o cisterna fara acte, iar la un control s-a descoperit că e vorba de trafic cu combustibil fara plata accizelor. Evident, nici restul combustibilului nu avea forme legale de intrare in tara. Destinatia? Braşov! Tot la o firma „portocalie“. Omul de la Garda a fost trimis imediat la Braşov, pentru a nu se mai ocupa de cercetari. Paguba statului? Evident, tot câteva milioane de euro.
Ulterior, sefii de la Garda au fost demisi...

Stiti si alte variante sau aveti ceva docomente? Comentariile, mai jos, docomentele pe sedan1970@gmail.com

Niciun comentariu: