luni, 2 august 2010

De ce prostia se plăteşte?


Nu este prima dată când postez pe blog faptul că nu este corect să furi informaţii de pe un site şi să nu citezi sursa. După câteva meciuri de acest gen, cei de la 1235.ro au înţeles mesajul. Nu acelaşi lucru putem spune despre cei de la Braşovul Tău. Chiar dacă am avut discuţii telefonice cu o parte din colegii de acolo.
Am remarcat şi faptul că, mascat, iau ştiri din alte site-uri concurente, dar, ca sa nu citeze concurenţa (prostul pana nui fundul...), citeaza site-uri de mica rezonanta, deocamdata, cum este www.prinbrasov.com, unde, desi nu toti cei care posteaza acolo stiri sunt ziaristi, o fac cu mai mult deontologie decat cei de la Braşovul Tau. Asta ca sa nu mai spunem ca foarte multe fotografii sunt luate de pe site-uri fara citarea sursei. Cum este cazul fotografiei publicate si in editia tiparita, de la podul CFR de la Cârţa, rupt de ani buni, care face legătura dintre Braşov şi Sibiu. iar exemple mai pot da, semnalate, unele, de Ana Poenariu, de exemplu, fotoreporter la Reuters şi Mediafax.
Ne-am permis să introducem mici „capcane“ în textele postate pe brasov.adevarul.ro. Evident, lenea de a documenta un articol şi lipsa de bun simţ sunt definitorii. Am introdus intentionat pensia minima de 6,000 de lei in textul nostru. Vezi AICI!
Corect este 600 de lei. Noi am corectat ulterior. Dar cei de la Braşovul Tău au dat-o de gard. Încă o dată (vezi foto).

2 comentarii:

Stefan Oancea spunea...

Acum doi ani erai unul din zeii de pe acolo şi când vă făceam de căcat, lătraţi cu toţii la mine. Eh, roata se întoarce..

sebastian dan spunea...

Nu stiu daca eram zeu. chestiuea se poarta la cotrceni. dar nici cand eram acolo nu luam articolele altora si le puneam pe site fara sa citez sursa....