miercuri, 5 august 2009

Puricele şi elefantul

Îmi pare rău că un ziar de partid, să zicem Braşovul Tău, unde publicitatea nu se mai adună nici măcar din cotizaţiile membrilor de frunte ai PNL, nu reuşeşte să-şi menţină suflul în concurenţa de piaţă. Îmi pare rău că acelaşi ziar nu a reuşit să-şi menţină tirajul de 15.000 de exemplare, cum a încercat la un moment dat, ca să ajungă - măcar ca tiraj - că de conţinut nu e cazul să vorbim, Adevărul de Seară. Îmi mai pare rău că un ziar care ar trebui să fie al trustului MIX, e o caricatură proastă de tabloid, unde se publică texte furate de pe site-uri sau de la ziariştii colaboratori de la Bună Ziua Braşov şi Transilvania Expres - fără ştirea patronilor respectivi şi fără a reuşi să se creeze o echipă editorială coerentă.
Nu mai îmi pare rău că niciodată Braşovul Tău nu va ajunge la un nivel calitativ al Adevărului de Seară, la toate capitolele. Pentru că nu poate. Iar behăielile de pe blogul lui Eftimie îmi dau nota disperării că a pierdut meciul jurnalistic. EXCLUSIVITĂŢILE le dă Adevărul de Seară, pe care le publică Braşovul Tău a doua zi, fără a menţiona sursa, măcar site-ul. Fotografiile cu câinii omorâţi la Stupini le-a publicat Adevărul de Seară, acum câteva luni. Am scris pe blog că a fost super OK filmuletzul de la MIX, cu câinii omorâţi la acelaşi azil.
Este vădită încrâncenarea şi disperarea celor de la Braşovul Tău, care cu toate ţâţele afişate ostentativ pe prima pagină nu reuşesc să facă audienţă. Nici măcar pe site, să adune cele 4.000 de afişări zilnice cerute de patron. Aşa că, revin, îmi pare rău pentru ieşirile penibile, fără suport, ale personajului amintit mai sus. Erau vremuri când făcea şi presă. Se pare că nu mai e cazul. Iar dacă tot are aşa mult timp să scrie tâmpenii, mai bine păzeşte cutiile alea pe care i le „distrug” eu în fiecare zi şi care rămân pline cu maculatura pe care nu o mai vrea nimeni...

Trebuie să recunosc faptul că lupta dintre adevărul de Seară şi Braşovul Tău este inegală. La fel ca aceea dinter un elefant şi un purice.

11 comentarii:

Puricele spunea...

Se prea poate ca Braşovul Tău să fie un ziar foarte prost, e o chestiune de gusturi, până la urmă. Sau de marketing, atâta vreme cât îţi recunoşti din start publicul ţintă, care, în Braşov, cel puţin, preferă "ţâţele" în detrimentul obsesiei cu CET-ul.(sic!) Pe de altă parte, chiar dacă Braşovul Tău nu e un ziar quality, spre deosebire de Adevărul de Seară, cei care încă mai scriu pe la el încearcă măcar să respecte regulile limbii române. "Nu mai îmi pare rău că niciodată Braşovul Tău nu va ajunge..." îmi sună ca şi cum ar fi fost redactată de Nicolae Guţă, personal aş fi scris "nu îmi mai...". Guţă, însă, nu se lasă cu una, cu două, continuând "Iar behăielile de pe blogul lui Eftimie îmi dă nota disperării...". Ori am fost eu prea mult timp plecat de la bloc, între timp Academia modificând normele, ori corect era "behăielile îmi dau", pentru că bietul Eftimie, chiar şi când behăie, o face articulând subiectul cu predicatul.
Şi o informaţie, ca de la prieteni: o sută de elefanţi pot distruge zidurile unei cetăţi, în schimb, un singur purice bolnav de ciumă îi va îmbolnăvi pe toţi cei din spatele zidurilor.

eftimie spunea...

"Nici măcar pe site, să adune cele 4.000 de afişări zilnice cerute de patron"

Nu mi le-a cerut el bre, i-am promis eu că le fac. Acu, ce să zic, l-ai pus la cheltuială, tre să-mi dea o butelcă de whiskey că marţi (ieri) am avut 5540 de afişări.

Ce-i mai fain e că afirmaţiile mele pot fi verificate, nu se bazează pe contorizarea internă de la trust ci pe cea a NetBridge. La fel şi cu tirajul dacă înţelegi unde bat :)

Anonim spunea...

Zisele tale mi-au lăsat un gust tare amar! Nu îţi înţeleg puseul...Fac doar o remarcă: puricele este autohton iar elefantul e de import şi miroase a gaz...MARIA PETRASCU

sebastian dan spunea...

@eftimie
astept sa ma inviti la sticla auia de whsiky

sebastian dan spunea...

sper sa aveti obrazul, in cele din urma, sa citati sursa de unde luati textele. De exemplu, poza pe care adevarul a avut/o in EXCLUSIVITATE cu poezia scrisa de Mihai Szasz, la penitenciar, iar voi ati furat/o si ati pus/o pe site. Vreti sa continuam????

ionutu spunea...

După părerea mea ar trebui să încetaţi chestiile ăstea gen "piua" şi "răspiua" şi să faceţi ce ştiţi voi mai bine: presă.
Răfuiala asta nu va aduce nimic bun, plus că din cîte ştiu, aţi fost colegi odată. Nu-i frumos.

Ovidiu Eftimie spunea...

Care poză?

sebastian dan spunea...

@ionutu
am fost colegi de trust si de breasla si vom ramane - io nu plec din presa, din cate stiu, nici el. Vad ca sunt lucruri neclarificate

sebastian dan spunea...

@eftimie
este vorba de o stire pusa de voi pe site, dupa ce a aparut la noi, evident, cu o poezie scrisa de szasz la Codlea, pe un prosop... Iti da Flavia mai multe manunte, daca vrei

Talus spunea...

Sebastiane, ce te-a apucat sa scrii magarii?

Doar suntem de aici din oras cu totii. Cu asa atacuri vi tu? Sa ma plang si eu de o poza legat de aeroport? pana la urma s-a rezolvat cu sursa pozei, dar nu in totalitate. Eu ceruzem sa scrii aeroportbrasov.ro si tu imi scriai numele meu.

Nu inteleg de ce trebuie sa iti faci dusmani cu cei cu care ai lucrat si din prieteni tai? Absolut nu se ajunge nicaieri cu asa ceva! Cei din alte orase sa se uite, ca noi in Brasov cu ziarele gratuite ne razboim?

De ce nu ai ales sa te uiti ce face bzb sau tex.

Eu spun ca azi e asa si maine e altculva... nu cumva sa ajungi pe mana celor pe cine ataci acum in viitor.

eftimie spunea...

Dacă te juri că pe vremea când erai tu redactor şef aici Braşovul Tău nu era ziar de partid, recunosc totul. :P