marți, 4 august 2009

Auschwitz-ul câinilor comunitari

Mare scandal mare pe tema casapilor câinilor comunitari. Nimic nou sub soare. Adevărul de Seară - mai precis Paula Ciotloş - a scris de câteva luni că patrupedele canine sunt căsăpite ilegal. La acea vreme, a fost o voce singulară. Supărare mare la Auschwitz-ul Serviciul public al Primăriei dla poalele Tâmpei. Cum îşi permit nişte unii să critice glorioasele împliniri?
Ghinion. Pentru cei care cred că presa de partid şi cumpărată cu bani publici poate „rezolva” totul. Zilele trecute, am văzut şi la MIX imagini cu ororile din lagărul canin de la Stupini. Filmate de cineva cu telemobilul. Tot zilele trecute, la Bucureşti, scandal mare în nush ce sector al Capitalei, pe aceeaşi temă. ESTE INTERZISĂ eutanasierea animalelor fără stăpân, cu excepţia celor bolnave incurabil.
Deci, oareşce prevederi legale există. Probema este că nu are cine să le aplice, că de respectat...
Din capul locului, o mai spun că nu sunt de acord să bântuie pe străzi haitele de câini vagabonzi. Trebuie strânşi şi duşi la azil, sterilizaţi şi ţinuţi acolo până cineva - asociaţii gen «Milioane de Prieteni», B.B. etc. sau cei dornici - îi adoptă. Dar să-i omori şi apoi să-i arunci la tomberon, ca pe găinile gripate în regim de stare de necesitate - părerea mea că ar trebui să fie o cale mult mai lungă...
În lumea civilizată, au căzut capete pentru schingiurea unui animal. La Braşov, şi nu numai, nu este cazul...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Iubesc la nebunie cateii ;i nu vreau sa vad acel film inregistrat cu mobilul, ca ma apuca plansul.
Cine conduce azilul de catei nu are suflet, nu iubeste cainii(poate, doar ursii.
Daca mi-ar propune cineva sa conduc acest centru, iti spun sincer, ca mi-as lasa business-ul si m-as duce sa ingrijesc cateii.
Ma jur ca nu va mai muri nici un catel, nici macar cei bolnavi, as gasi fonduri pentru medicamente si hrana, as face reclama ca sa le gasesc stapan, i-as ingriji ca pe copiii mei.
Daca exista o cale, te rog sa-mi spui.

Mircea Suman spunea...

Sugerez ziaristilor, care pun la inima acest subiect, sa incerce o ancheta neanuntata la asa numitul "azil de caini". Cereti si date despre costurile contabilizate la acest azil si comparati-le cu ce gasiti acolo. Eu am fost.

sebastian dan spunea...

@floare de colt
la brasov exeista un ONG, Asociatia milioane de prieteni, care are grija de caini, dar in limita fondurilor existente

@Mircea Suman
Paralela cu Auschwitz nu e intamplatoare. Acolo se intra greu si nu se mai iese

Anonim spunea...

Toti mor de grija maidanezilor, dar nimeni nu este dispus sa ia vreunul acasa. Iar, eu, ca platitor de impozite, nu sunt dispus sa intretin o viata cainii in azil, mai ales ca nu din vina mea au ajuns acolo, si nici sa-i vad pe strada stand in haita. Chiar in aceasta seara am trecut pe Grivitei si un grup de 6 caini voinici faceau de straja in mijlocul bulevardului. As prefera ca banii sa fie cheltuiti pe ingrijrea copiilor care stau pe strazi. Dar de mila lor vad ca nu tipa mai nimeni din presa, asa cum sustin traiul imbelsugat al javrelor.

sebastian dan spunea...

@anonim
e adevarat ca, poate, suntem prea saraci ca sa ne batem capul cu intretinerea cainlor. Dar cat timp exista o lege, ar trebui respectata. Parerea mea...

Anonim spunea...

Ce să fac dacă iubesc mai mult câinii decât oamenii.
Căţeii mă iubesc necondiţionat, indiferent cum aş arăta.
La etajul trei al maternităţii Braşov, este un salon cu nou-născuţi, abandonaţi în maternitate.
Aceşti bebeluşi nu sunt copiii de romi, ci al multor mămici tinere şi fără posibilităţi să-i crească.
Am vrut să înfiez şi eu unul, dar mi s-a spus că aceştia se "vând" la străini, pe bani grei.