sâmbătă, 1 august 2009

Afaceri publice anapoda

Anul trecut, cu festivismul electoral de rigoare, s-a inaugurat ştrandul din Noua, un partneriat public-privat. Reyultatul chiar a fost OK. Paradoxal, a şi funcţionat câteva săptămâni. Acum, când este caniculă, fostul ştrand muncitoresc al stegarilor din Noua, rebranduit capitalist, stă în paragină.
Pierd braşovenii, pierde Primăria - care a dat terenul gratuit şi ar trebui să primească cotă parte din (ne)încasări 10%. Primarul, la ultima conferinta de presă, a bâiguit ceva că nu sunt luate ceva avize. Având în vedere că este vorba de o chestiune de interes public, sunt necesare câteva întrebări de bun simţ, la care cei în cauză ar trebui să vină cu răspunsuri:
1. Cum a funcţionat anul trecut ştrandul, fără avize?
2. De ce autorităţile locale îşi permit ca o afacere în care sunt partenere să fie lăsată de izbelişte?
3. Există vreun interes să nu funcţioneze cel mai mare şi mai popular ştrand din Braşov, în timp ce afacerile private similare înfloresc?
4. Curtea de Conturi Braşov s-a obosit să afle care sunt sumele nerealizate la bugetul local din cauza unei afaceri care se dovedeşte păguboasă pentru comunitate?
5. Câţi bani pierde Primăria prin neutilizarea terenului respectiv?

5 comentarii:

Mircea Suman spunea...

Inarmat cu cateva tone de rabdare, astept raspunsurile.

sebastian dan spunea...

din păcate, s-ar putea sa nu fie de ajuns....

Catalin Craciun spunea...

Stiati ca in Tg Mures este un strand absolut superb, iar intrarea este 5 lei pt adulti si 2 lei pt copii? Asta dupa ce au facut cetatenii scandal ca se scumpise cu 1 leu... vedeti aici. Oare de ce la noi trebuie sa fie de 10 ori mai scump? Chiar stateam in loc de toate fonfleurile alea? De putut se poate, au demonstrat-o muresenii in conditii mai mult decat civilizate...

sebastian dan spunea...

e adevarat ce spui catalin. dar asa sunt uniii...

sILv3r spunea...

CHIAR ASA ! de ce au construit daca nu au autorizatie k-lumea fratzik????? ce politica de kkt !