joi, 2 aprilie 2009

Prefectura Braşov respecta o singură lege: cea a PDL

Aceeasi speţă este tratată de Prefectura Braşov în mod diferit, doar pentru că interesul PDL nu este acelaşi la Braşov şi la Predeal. În mod nu cu totul întâmpător, şi Transilvania Expres tratează această situaţie în mod identic. Adică tot cum vrea partidul patronilor, acelaşi PDL.

Transilvania Expres nota ieri că sunt probleme la Predeal. Că au fost validaţi consilieri dati afara din partid. Chestiune gravă, după cum sesizează Prefectura Braşov, tot intr-un articol semnat de Dragoş Cenţu: „Conducerea Prefecturii Brasov a anuntat ieri ca va incepe analizarea situatiei, in vederea luarii masurilor care se impun. Doi consilieri locali PNG-CD si unul PER, carora ar fi trebuit sa le inceteze mandatul ca urmare a excluderii din partid, sunt mentinuti in plen, iar unul dintre acestia a fost ales viceprimar. Fata de situatia de la Predeal, subprefectul Emil Nita ne-a declarat ca asteapta transmiterea hotararilor privind mentinerea celor trei consilieri locali si desemnarea viceprimarului, "pentru a putea analiza legalitatea acestora si a deciziilor luate". Subprefectul a apreciat ca fiind foarte grav daca au fost scoase acte de pe ordinea de zi si daca nu s-a tinut cont de pierderea calitatii de membru de partid a celor trei alesi locali: "Potrivit legii, la comunicarea oficiala a excluderii si a retragerii sprijinului politic, mandatul trebuia sa inceteze de drept, iar plenul consilierilor sa ia act de acest lucru si sa valideze supleantii. Dupa ce vom studia actele, vom recomanda intrarea in legalitate, iar in caz contrar vom dispune atacarea acestora la instanta de contencios administrativ".
Nu la fel s-a tratat subiectul de Prefectură şi Transilvania Expres, când exact acelaşi lucru s-a întâmplat sub bagheta lui Scripcaru, în Consiliul Local Braşov, când au fost validaţi consilieri daţi afară din partid. Ba, mai mult, e „de râsul curcilor” că peneliştii fac interpetări în Parlament pe aceeaşi temă.
Cam de kko, atât pentru înalţii funcţionari publici „independenţi” de la Prefectură, cât şi pentru pretinşii deontologi de la TEX.

4 comentarii:

dyanna spunea...

Credeam ca numai prin Bucuresti se intampla asa ceva...

Anonim spunea...

in brasov nu se prea intimpla asa. poate doar in mintea lui sebinio...tonomatule care esti!

sebastian dan spunea...

@ doyna
nu vad d ce Bucurestiul ar fi o exceptie, ba dimpotriva
@ anonim
uimeste-ma si adu argumente ca lucrurile nu stau asa. Eu am prezentat doua situatii in care lucrurile sunt tratate dupa cum e interesul unora. Sau esti implicat si tu???

Anonim spunea...

nu-ti mai bate capul, draga Sebi, nu stii cam cu cine ai de-a face?sigur sunt oamenii lui Zeus...