luni, 29 septembrie 2008

Cătuşe cu blăniţă nu le dau?

Oficiosul de partid (MEX) care lansează ştirile prin care cei de la Primăria Braşov se laudă că muncesc mult şi bine, anunţă azi că este musai nevoie să se pună un semn distinctiv pe poliţiştii comunitari să se deosebească de agenţii de pază ai firmelor private. Probabil pentru că oamenii de ordine plătiţi din fonduri publice nu ştiu să citească şi să vadă ce scrie pe costumele tip SWAT cumpărate cu bani grei de la bugetul local. De asemenea, e lăudabilă o astfel de măsură, pentru ca bieţii agenţi de pază, care şi muncesc, să nu fie confundaţi cu poliţiştii comuntari, care taie frunză la câini...
Revenind la proiectul de hotărâre cu pricina, care trebuie analizat şi discutat cu maximă atenţie de onor aleşii locali, directorul executiv al comunitarilor va avea trei stele hexagonale pe epolet, iar şefii de serviciu sau şefii de birou, o stea. Funcţionarii publici care ocupă posturi pentru care se cer studii superioare vor purta pe epoleţi trei trese portocalii, cei care ocupă posturi pentru care se cer studii medii, două trese, iar personalul contractual cu atribuţii de ordine publică, o sigură tresă portocalie.
Aşa este cel mai bine. Să ştie şuţii şi cerşetorii cu cine au de-a face. Asta dacă catadicsesc să-i bage în seamă. Pentru că, la Cerbul de Aur, a fost nevoie să se ia măsuri speciale pentru a îndepărta cerşetorii din Piaţa Statului, Republicii etc. Evident, nici atunci nu au avut probleme cerşetorii, care se dovedesc mai tari decât comunitarii fostului miliţian-poliţist Aldea şi nu se sinchisesc de ordinele edililor. Sau poate că acesta le-a cerut să acţioneze cu duhul blândeţii, d'aia cer public să se analizeze în şedinţa de Consiliu Local nu doar ce nuanţă de portocaliu să fie folosită (cea oficială impusă la Braşov pe toate gardurile este cea de la PD-L) pentru steluţele şi tresele poliţiştilor primarului, ci şi grosimea şi lăţimea acestora, precum şi realizarea unui studiu de fezabilitate, a unuia de oportunitate şi a unuia de impact asupra mediului infracţional în cazul dotării poliţiştilor comunitari cu cătuşe cu blăniţă, care poate le-ar fi de mai mare folosinţă.
P.S. - cele scrise anterior au câteva excepţii: sunt şi poliţişti comunitari care, culmea, iau în serios ce fac...

Niciun comentariu: