miercuri, 21 decembrie 2011

Mărire Ţie, primarul Braşovului, Marcel Butuza

Este unanim recunoscut faptul că primarul unei localităţi este numit de concetăţeni ca fiind primul gospodar al comunităţii. La Braşov, gospodarul urbei ar veni, pe cale de consecinţă, tocmai primarul George Scripcaru. Realităţile zilei, însă, mă fac să spun că este o chestiune falsă, pentru că acela care chiar face ca tot ce mişcă în Braşov să funcţioneze este cu totul alt personaj.
În urmă cu câţiva ani, un şmecher imobilar, băiat de curete la Primăria Braşov, Maor „Ori“ Zinger, despre care nu se mai face vorbire de ceva timp, se lăuda că el deţine în proprietate tot ce mişcă în privinţa terenurilor şi spaţiilor comerciale în cartierul Bartolomeu. Mafia israeliană a terenurilor pusă la punct de Zinger şi Scripcaru nu avea să funcţioneze. Continuarea AICI

marți, 20 decembrie 2011

Transilvania Expres candidează la Primăria Brașov

Nu e vorba de vreo licitație publică, banii de la Primăria Brașov se duc în mod tradițional aici. Este vorba de directorul publicației, Stoica Enache, despre care se vorbește tot mai insistent în „cercurile înalte“ că ar candida la funcția de primar.
Nu este pentru prima dată când o face. A mai făcut-o în trecut. Atunci pe bune. Acum, este pe post de iepure, care trebuie să „rupă voturi“ de la opoziție și să-i facă culoar primarului George Scripcaru, care rămâne lider detașat în sondaje, dar în scădere continuă și nu se știe ce se mai întâmplă până la alegeri.
Mișcarea este deșteaptă, în contextul în care nu mai există turul doi la Primărie și este ales cel care obține cel mai mare număr de voturi, indiferent de procent.

joi, 15 decembrie 2011

Dacă există iubire adevărată, Octav Bjoza a cunoscut-o!

„Tu spui c-a fost iubire-adevărată?/Eu cred c-a fost o scurtă nebunie“ – Ion Minulescu.
M-aș bucura să pot spune că toți brașovenii îl cunosc. Din păcate nu este așa. Nu-i cunosc nici drama, nici puterea de a supraviețui temnițelor comuniste. Fostul deținut politic brașovean nu are doar o poveste cutremurătoare, ci și una incredibilă, care dacă nu ar fi adevărată, ar trebui inventată și făcut un film care, în mod sigur, ar câștiga premii internaționale. Octav Bjoza a fost ținut în viață de o iubire de care, o spun cu certitudine, puțini pământeni au avut parte.
Culmea, această poveste incredibilă am găsit-o nu în ziare pretins quality sau în vreun documentar istoric, ci în revista Kamikaze, într-un context contemporan, unde se făcea o paralelă cu „iubirea“, mai bine zis scandalul sexual de la Liceul Jean Monnet din Capitală, declanșat la Predeal.
Povestea de iubire a lui Octav Bjoza o găsiţi AICI

marți, 13 decembrie 2011

„Detectivii psy“ de la Brașov, din arhivele Poliției

Serialul „Medium“ s-ar fi putut realiza foarte bine și în România. Oameni cu „puteri speciale“ există și în România și au rezolvat cazuri care le dădeau de furcă oamenilor legii. Aceste persoane au existat şi mai există încă în România, fiind „aşii” din mâneca oamenilor legii.
Comisarul-şef (r) Traian Tandin, cel care a participat la rezolvarea unor cazuri celebre, cum ar fi prinderea lui Râmaru, furtul secolului de la Muzeul Brukenthal şi multe altele, relatează în cartea sa „Paranormalul şi Criminalistica” o serie de evenimente neobişnuite din arhiva Poliţiei Române. Ce se întâmplă la Brașov citiți AICI

joi, 1 decembrie 2011

România lor şi România ta

Românii au ieşit în stradă. Şi-au spus „La mulţi ani!“. Sincer. Vorbesc de românii de rând, ceiu care au ieşit să vadă cu ce mai defilează armată, cu speranţa să nu rămână cu tancurile şi TAB-urile în „pana prostului“ din cauza unor bugete tot mai mici de la un an la altul.
Au ieşit nu pentru saramaua sau pentru blidul cu fasole, la care s-au înghesuit cei mai disperaţi dintre semeni. Au ieşit pentru că au mai rămas doar cu mândria de a mai fi români, deşi o Europă întreagă ne batjocoreşte, iar diplomaţia puterii are treabă doar cu ciolanul. Au ieşit în stradă pentru că sunt mândri că sunt români, pentru că nu vor să lase nişte nimeni să terfelească memoria bunilor care au murit în războiale mondiale sau cel de Independenţă, de la 1877, dar nici a eroilor contemporani, ucişi pe teatre de război unde i-a purtat decizia politicienilor.
Românii au ieşit în stradă de Ziua Unirii să vadă ce mai fac românii din România lor.
Şi politicienii au ieşit în stradă. Şi ei ne-au spus „La mulţi ani!“. Scrâşnind din dinţi, unii la alţii, bătându-se pe orele de maximă audienţă la teveuri. Continuare AICI

Pachetul salvator U.E. – explicat foarte simplu

Circula pe net....

 Vremea este mohorâtă într-un orăşel din Irlanda. Plouă şi toate străzile sunt goale.
Vremurile nu sunt nici ele mai bune şi lumea cam trăieşte de pe zi pe alta.
În aşa o zi se face că apare un turist german în orăşel, opreşte la un hotel, îi spune proprietarului că ar dori să înnopteze aici dar vrea să vadă mai întâi camerele. Iar drept gaj depune o bancnotă de 100 Euro. Proprietarul îi predă câteva din cheile camerelor.
1.Cum musafirul a urcat scările, hotelierul ia bancnota    fuge la măcelar şi-şi plăteşte datoria.
2.Măcelarul ia cei 100 Euro fuge de-a lungul străzii şi-l  plăteşte pe ţăran.
3.Tăranul ia cei 100 şi-şi achită datoria la depozitul  asociaţiei ţărăneşti din orăşel.
4.Angajatul ia banii aleargă la cârciumă unde achită     consumaţiile date pe credit.
5.Cârciumarul ia cei 100 Euro şi-l dă prostituatei de la bar pentru că şi ea a avut zile grele, după ce a oferit plăceri pe credit.
6.Femeia fuge la hotel şi plăteşte camera cu 100 Euro.
7.Hotelierul aşează bancnota pe tejgheaua de la recepţie, moment în care apare turistul, cere gajul înapoi şi pleacă pentru că nu i-a plăcut nici o cameră din cele la care a avut chei şi părăseşte orăşelul.
DECI:
Nimeni nu a produs nimic.
Nimeni nu a câştigat nimic.
Toţi participanţii au scăpat de datorii şi  privesc din nou cu optimism spre viitor.
Acum cel puţin aţi aflat cum funcţionează pachetul salvator al celebrei U.E.