joi, 1 decembrie 2011

România lor şi România ta

Românii au ieşit în stradă. Şi-au spus „La mulţi ani!“. Sincer. Vorbesc de românii de rând, ceiu care au ieşit să vadă cu ce mai defilează armată, cu speranţa să nu rămână cu tancurile şi TAB-urile în „pana prostului“ din cauza unor bugete tot mai mici de la un an la altul.
Au ieşit nu pentru saramaua sau pentru blidul cu fasole, la care s-au înghesuit cei mai disperaţi dintre semeni. Au ieşit pentru că au mai rămas doar cu mândria de a mai fi români, deşi o Europă întreagă ne batjocoreşte, iar diplomaţia puterii are treabă doar cu ciolanul. Au ieşit în stradă pentru că sunt mândri că sunt români, pentru că nu vor să lase nişte nimeni să terfelească memoria bunilor care au murit în războiale mondiale sau cel de Independenţă, de la 1877, dar nici a eroilor contemporani, ucişi pe teatre de război unde i-a purtat decizia politicienilor.
Românii au ieşit în stradă de Ziua Unirii să vadă ce mai fac românii din România lor.
Şi politicienii au ieşit în stradă. Şi ei ne-au spus „La mulţi ani!“. Scrâşnind din dinţi, unii la alţii, bătându-se pe orele de maximă audienţă la teveuri. Continuare AICI

Niciun comentariu: