miercuri, 21 septembrie 2011

Aventura fluidizării traficului din Braşov

Mă alătur celor care laudă faptul că traficul rutier s-a îmbunătăţit fantastic, comparativ cu haosul care exista în urmă cu 7-8 ani. Unii laudă, alţii critică în­mulţirea giratoriilor din municipiu. Eu mai degrabă aş arăta cu degetul către costul acestora...
Din păcate, aşa cum se întâmplă în România, când e vorba despre gospodărirea banului public şi nu îţi baţi capul să iasă lucrurile cum trebuie, aşa cum faci în ograda ta, aşa stau lucrurile şi cu fluidizarea traficului rutier în Braşov. Vă mai aduceţi aminte cum vuiau televiziunile (pe vremea când domnul George Scripcaru era doar viceprimar) la fiecare semafor unde se monta „galben intermitent“ la dreapta şi nu mai stăteau şoferii la semafor să piardă vremea? Wow! A exclamat un oraş întreg, ce chestie tare. Apoi, a venit etapa a doua: dăm jos semaforul cu galben intermitent şi facem bretea la dreapta. Wow! Altă descoperire epocală!
Iar lucrurile nu s-au oprit aici. În multe intersecţii s-a renunţat la semaforizare şi s-au construit deja vestitele giratorii. Dar şi aici, se construiesc unele peste altele, haotic, cum este cel din Centrul Civic unde se mai construieşte unul mititel, la „Trei Alimentare“.
Dar, pe principiul bine că Dumnezeu i-a dat asfaltatorului mintea cea de pe urmă,  tot este mai bine ca se face ceva decât nimic.
Oricum, având în vedere evoluţia traficului din Braşov, vă anunţ că urmează un nou pas în fluidizarea circulaţiei din Braşov. Nu că o spun sau vreau eu, ci pentru că aşa se întâmplă în marile oraşe, gen Ploieşti sau Cluj-Napoca: intersecţii la cu giratoriu foarte aglomerate au montate semafoare.

Niciun comentariu: