marți, 25 ianuarie 2011

Ialomi(li)ţianul banilor publici

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, plictisit de inventarea unor noi impozite şi taxe pe care să le plătească românii, vrea acum să stabilească el şi modul cum se împart banii la nivelul consiliilor judeţene.

Astfel, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat că în cursul acestei săptămâni va trimite un avertisment scris pe adresa conducerii Consiliului Judeţean Braşov, pentru a solicita respectarea priorităţilor de acordare a fondurilor bugetare din cote defalcate. Ministrul spune că sumele nu s-au alocat pe priorităţi şi în conformitate cu proiectele de investiţii şi cofinanţările necesare.

Intervenţia finanţistului este cel puţin deplasată, în contextul în care domnia sa şi mai-marii Guvernului tot flutură povestea cu descentralizarea administrativă, care devine pe zi ce trece dirijată de la centru. Ministrul Ialomiţianu îşi depăşeşte atribuţiile, cu atât mai mult cu cât, potrivit Legii administraţiei publice locale, oportunitatea împărţirii banilor la nivelul bugetului judeţean, cât şi local, este stabilită de plenul consilierilor judeţenei, respectiv locali, aleşi de comunitate, şi nu numiţi pe funcţii de un partid, cum este cazul domniei sale. Mai multe AICI

Niciun comentariu: