sâmbătă, 4 septembrie 2010

Cine sunt teroriştii care dinamitează aeroportul Braşov?

Vor fi voci care spun ca mă repet. O fac cu bună ştiinţă. Sunt un soldat care, după ce i se termină toate gloanţele, va şarja, la baionetă, pentru a se realiza această investiţie.
Personal, nu am niciun interes. Nu am o companie de taxi pregătită să opereze pe aeroport, cum au unii „la cheie“, nu sunt nici intermediarul, pe comisioane grase, pentru a pune luminile de balizare pe pistă, nici măcar nu sunt în graţiile vreunui prinţ al asfaltului care să pună bitum pe pistă.
Micimile politice de la Braşov, transferate într-o luptă politică incredibilă la Bucureşti, pentru ca unul dintre greii PNL, Aristotel Căncescu, să nu facă aeroport, în detrimentul imaginii publice a unui alt greu, al PDL (încă, zic unii), George Scripcaru, falimentează interesul public al braşovenilor, oameni de afaceri au ba. În toată această coridă, în care de multe ori nu ştii cine este taurul şi cine toreadorul, arbitrul este şeful PSD, Constantin Niţă. Din păcate, ce nu am înţeles, încă, de la domnia sa, este ce arbitrează? Dezastrul?
Vreau să spun un lucru, pe care mi-l asum, într-un context politic unde mama Omida are predicţii mai bune decât orice Guvern Boc XXL. Prostia politicienilor braşoveni este speculată admirabil de grupurile de interese, de afaceri, din jurul judeţului. Maneliştii de Dâmboviţa nu se vor împăca în veci ca Braşovul să preia 20% din traficul aerian internaţional. Ca să nu mai spunem de faptul că deja intră în fibrilaţie băieţii deştepţi de pe aeroporturile limitrofe: Tg. Mureş, Sibiu, Cluj. Păi degeaba credeţi că vor să o pună de una mică cele şefii de la Mureş şi Cluj??? Administrare comună??? Să fim serioşi! Pute a dezastru pentru ei dacă, la Braşov, mitici politici înţeleg că existenţa lor poate fi marcantă prin ceea ce fac, nu prin ceea ce reuşesc să blocheze printr-un vot politic. Cum a spus-o răspicat ratatul politic adus pe culmile impotenţei profesionale de PDL, Radu Berceanu: „În pixul meu stă aeroportul de la Braşov”.
Aştept de la toţi membrii de partid, oricare partid, să ceară şefilor lor să iasă public şi să spună dacă vor sau nu aeroport la Braşov. Iar cei care blochează această investiţie, care va face din Braşov o Mecca a turismului din Europa de Est, vor avea o problemă: vor fi zugrăviţi corespunzător, vor apărea bancuri cu ei, vor fi făcuţi de râsul pulimii, care i-a votat şi de care şi-a bătut joc. N-au decât să ceară amendarea celor care îşi mai permit, în pofida terorii înălţată la rang de lege în această ţară. Care este nota de plată pentru şpriţul dela Golden Blitz a lui Băsescu? Cât costă timpul miilor de români trimişi să stea la nşpe cozi ca să-şi plătească birurile către stat, în TIMPUL DE LUCRU???? Cine ne apără de flacăra violet prezidenţială?? Atotmântuitoare şi atotcheltuitoare în interes de partid? Sau atotproducătoare în interesul cui trebuie, la partid? Păi despre ce vorbim??? Despre câteva curve bătrâne, gen greii PDL remaniaţi, care se dau sergenţi de serviciu la partid şi care au dus ţara de râpă, şi ne îmbătăm că e supărare mare între Boc şi Băse că nu şi-au dat mâna?? Păi new merităm soarta. Oricare ar fi ea. Spunea Rabidranath Tagore, un indian laureat al premiului Nobel, că fericit eşti atunci când înţelegi liniştea vitelor care pasc iarba către abator. Să înţelegem că a citit această maximă marinelu' - preşedinte? Ne încolonăm, ca la Auschwitz, să plătim toate taxele şi impozitele pe care le putem închipui şi inventa?? iar dacă nu, facem muncă în folosul comunităţii?? de exemplu, să lustruim oglinyile la limuzina lu' Eba? Sau măcar poşeta de europarlamentar?

Vă las şi vouă liberatea de a veni cu idei novatoare pe subiect. Dacă vă dă voie nevasta, soţul, şeful/şefa, partidul etc.

5 comentarii:

Aligator spunea...

Nu cred ca presiunea membrilor de partid mai e necesara pentru ca, din cate stiu, toti sefii de partid sustin, si inca de multa vreme, ca vor un aeroport la Brasov. Mai problematic e ce fac in practica... La nivel declarativ, ei pot chiar pretinde ca au "evoluat": acum e vorba despre dimensiunile aeroportului - cat de mic trebuie sa fie (zic doar "mic", pentru ca nu transpare nici o viziune corecta macar pentru inceputul deceniului 2 al secolului XXI, ziua de azi - nu se mai pune problema viitorului). In loc de asta, eu cred ca ar fi util sa li se ceara acestor politicieni sa pretinda constructia la Brasov a unui aeroport echivalent cu ce s-a construit recent pentru orase de nivel echivalent in Romania: Sibiu si Cluj. E o chestie de minim bun simt... Eu in schimb inca mai sper la mai mult de atat.

Anonim spunea...

Sa presupunem ca Aristotel Cancescu ar primi maine bani pentru contructia aeroportului. Va imaginati ce tunuri s-ar da acolo?? In acest caz toaletele de 3 miliarde vor fi mai moderne si vor costa 5 miliarde. Dupa ce va fi terminat aeroportul cei de la PNL isi vor dubla averile.

Bogdan Tătulea spunea...

Mai nou se pare că aeroportul intră la apă. Va fi mai mic cu 30%, să nu se supere cei din Bucureşti şi din Cluj.

Anonim spunea...

Teroristi sunt Cancescu si restul care tot mint oameni ca sunt in stare sa faca un amarat de aeroport,din cauza lor avem un oras super dara din pacate fara aeroport din cauza Consiliului Judetea.

Anonim spunea...

treaba cu aeroportul este complicata , din tot sufletul imi doresc sa avem , dar totul depinde de interese , unii au cateva , altii vor mai mult si tot asa, ... vezi autostrada comarnic brasov , s-a ales praful