duminică, 25 aprilie 2010

Mogulii pătrunjelului

Mă trimite nevasta să cumpăr lapte de la coada vacii, fără E-uri. E o bătrâna, cred că bate la vreo 70 de ani, care are câteva animale, lângă Braşov, şi vine la 2-3 zile cu PET-urile pline la noi pe stradă. O pândeşti şi faci rost de licoarea ecologică. Aşa şi acum. I-am dat cinci lei şi am dat să plec.
„Domnu'! Domnu'! Staţi să vorbim...". Ooops! Oare cu ce am comis-o, mă întreb. Bunicuţa gesticula ameţitor din mâinile bătătorite de muncă: „Trebuie să facem contract. Că mi-am tras PFA. Dacă facem pe doi ani, ca la telefonia mobilă, îţi dau litrul cu juma de euro. Dacă facem pe un an, atunci te costă 0,60. Asta dacă nu fluctuează prea tare euriborul. Şi încă ceva, la preţul ăsta, mai dau 5% discount dacă plăteşti cash sau te costă cu 10% mai mult dacă amâni. Dar nu aştept plata mai mult de 60 de zile, că io nu-s farmacie, să încasez banii pe reţetele compensate după şapte luni. Fără CEC-uri, că s-au tras prea multe ţepe, doar cu bilete la ordin. Să n-avem discuţii".
Restul poveştii, AICI

8 comentarii:

cosmin.serban spunea...

Chiar mi-a placut visul. sa ma speri nu alta cand am vazut ca e 8 lei si ceva legatura :))

Iti dai seama daca baga si extraoptiune :D

sebastian dan spunea...

era cu tot cu rosii....

matusalem spunea...

Casa de marcat, cantarul electronic care elibereaza etichete, cititorul de cod de bare, POS-urile (mai multe, pentru toate bancile) vor ocupa toata taraba. Iar deasupra, vor scrie mare "Conform prevederilor legale, cumparatorul este obligat sa pastreze chitanta, pana la iesirea din piata". Produsele, da-le dracului, ca si asa nu mai sunt romanesti. Ieri, cea mai tare taraba la Slow-Foods in Piata Sfatului, era aia care vindea banane, probabil culese la Moeciu, tot asa probabil, de pe vre-o noua plantatie bananiera locala.

sebastian dan spunea...

da da, si mai cunosc eu unul care cultiva kiwi in schei

matusalem spunea...

Eco, in procent turcescu. :)

Anonim spunea...

Corect, cu un o mica observatie. Faci naibii acasa o friptura de ce vrei la tava, chemi doi trei musafiri, ii servesti, pac chitanta. Ca altfel se cheama ca i-ai spaguit. Beau la tine amicii o bere doua, un vin, ceva acolo, sa demonstreze la iesire ca tot atat au livrat la W.C. ca altfel se cheama ca au venit cu bautura la negru si nu pot dovedi de unde o au. O tigara? Imediat marcata, sa se vada ca nu dai la bucata. Fain textul tau, mirifica tara.
Iulian Rinder

Anonim spunea...

Corect, cu un o mica observatie. Faci naibi acasa o friptura de ce vrei la tava, chemi doi trei musafiri, ii servesti, pac chitanta. Ca altfel se cheama ca i-ai spaguit. Beau la tine amicii o bere doua, un vin, ceva acolo, sa demonstreze la iesire ca tot atat au livrat la W.C. ca altfel se banuieste ca au venit cu bautura la negru si nu pot dovedi de unde o au. O tigara? Imediat marcata, sa se vada ca nu dai la bucata. Fain textul tau, mirifica tara.
Iulian Rinder

sebastian dan spunea...

salut Iulian!
nu te-am mai vazut de mult. corecta observatia ta. chiar asa: platim impozit si pe piciocile puse la prajit, scoase din glie, acasa la noi, ca ne vin musafirii???