miercuri, 30 decembrie 2009

Minerii, reciclaţi ca monitori de schi, de tubing, hellischi etc.

Noul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, spune că in 2010 va fi construită langă Petroşani o nouă staţiune turistică. Asta ar fi prioritatea noului -vechi deţinător de portofoliu. E drept că unii visează urât noaptea, dar prioritatea expresă a doamnei Udrea/Cocoş suferă de o coincidenţă izbitoare cu interesele manifestate de predecesoarea cercetata penal, Ridzi.
Îmi mai aduc aminte că „blonda de la Cotroceni“, cum a fost botezata de unele publicaţii mai mult sau mai puţin tabloidizate, era pomenită la Braşov că e în şucăr mare administrativ cu primarele de Braşov, din motive de parcări. Guri rele, că nimic nu a ieşit la suprafaţă.
Dar ce nu înţeleg sunt priorităţile decolteului bogat, pe care, ca bărbat, nu pot să nu-l remarc. Păi Predealul, staţiune unde doamna Udrea ar tebui să se mândrească pe motiv că este colegă de geacă portocalie, riscă să piardă statutul de coorganizator al FOTE (Festivalul Olimpic pentru Tineretul European) în 2013. Culmea, şi la Predeal e criză economică, iar investiţiile cu efect pe termen lung, cum ar trebui să le facă orice Guvern responsabil, sunt duse în Valea Jiului.
Deh, chestie de gust, sunt subiectiv, o spun deschis. Nu am văzut nişte studii de oportunitate pentru investiţia în cauză şi nici cifrele de impact asupra investirii banului public în domeniu.
Mai sper ca unul din sefii partidului, în speţă cel de la Braşov, să răsucească butoanele necesare pentru ca turismul, iar aici trebuie să înţelegem infrastructura - autostrada, aeroportul (mic, mare, cu sau fără pistă de aterizare, ce mai contează), pârtii, transport pe cablu, transport CFR, facilităţi pentru investitorii în domeniu - să demonstreze că nu este o simplă roată la căruţa administrativă a guvernării, iar deciziile majore luate de Guvern să nu mai scoată Braşovul în decor, care, din nou, nu mai are niciun reprezentant în Executiv.

2 comentarii:

Mircea Suman spunea...

Doresc ca in 2010 sa te bucuri de sanatate, prietenie, noroc si zile fericite. Sper ca 2010 sa ne faca sa uitam deceptiile din 2009. La multi ani!

Flavius spunea...

Servus, Sebi!
La multi ani plini de impliniri si toate cele bune!