sâmbătă, 26 decembrie 2009

Cronica unei morţi premeditate: epitaful consiliilor judeţene

Mare scandal mare la Braşov, după ce prefectul Ion Gonţea a atacat în contencios administrativ ultima rectificare a bugetului judeţean, prin care primeau fonduri doar anumite primării. Adică alea care n-au primit direct de la guvern, întrucât primarii lor nu cultivă flori portocalii şi au alte preferinţe cromatice.
Mai nou, şeful Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, lansează bomba, mai ceva ca în momentele vesele ale lui Toma Caragiu (Doamne, ce aş fi vrut să trăiască să facă mişto de tot ce înseamnă politic la noi). Cică de la anul, Guvernul nu mai are voie din cauză de FMI să dea bani direct la anumite primării care cultivă flori, peşti, fructe, moş crăciuni etc. portocalii, ci doar prin consiliile judeţene.
Având în vedere că sportul ăsta extrem, joaca de-a preşedintele consiliului judeţean, este de multe ori fatală, sunt convins că cineva - nu spui cine şi nu spun ca am descoperit eu acest lucru - va veni cu propunerea să desfiinţăm consiliile judeţene. Că sunt bugetofage şi pentru că are în frumtea lor nişte aleşi. Care nu ascultă de Guvern şi mai sus de Guvern. Care "are" tupeul să faca scandal. Care "dă" batai de cap cui nu trebuie. ASa că, mai bine facem economie, nu se mai joacă astia de-a democraţia, voteaza ei ce-i taie capul, le desfiinţăm, iar prefecţii curaţi xa Albă ca zăpadă, care politică nu au mâncat, dar nechează înaripaţi după jăratecul portocaliu, sunt şcoliţi să facă lucruile cum trebuie.
Pentru necrolog, aştept comentariile voastre...

2 comentarii:

clau p spunea...

posibil. mai ales ca se tot dscuta despre institutionalizarea faimoaselor regiuni de dezvoltare...

sebastian dan spunea...

@clau
daaaaaa,,, o sa ne umplem de guvernatori si alti vicedregatori....
alti bani, alta distractie