marți, 3 noiembrie 2009

Purtatoare de vorba la Autoritatea de (ne)Sănătate Publică

E o doamna/domnisoara la ASP Braşov, Siminea şi nu mai ştiu cum, care a reuşit să-mi aducă aminte de ce trebuie dati afara 500.000 de functionari publici.
Vă mai amintiţi de sociologul - director de CET- consilier jduetean -carator de genti la diversi - prefect Aurelian Danu? Cel care a plecat la un schimb de experienta cu prefectii in Polonia in plină gripă aviară şi care a scos cu portăreii o fata minora din casa de pe Castelului pentru ca avea nevoie de locuinta socială?

Ei bine, astfel de impochimeni se inmultesc la Braşov. Şi revin la personajul de la Autoritatea de Sănătate Publică. Toata ţara vuieşte că e epidemie de gripă porcină, se inchid spitalele, în farmacii nu mai exista nicio masca de protectie, iar individei in cauza, cand i se cer informatii publice, „nu este acreditată de la Minister să dea informaţii despre gripa nouă“.
Pă atunci de ce este plătita duduia? Din bani publici? Mai bine sa stea acasa, pana o acrediteaza cineva, iar cu banii astfel economisiti (care pun pariu ca nu sunt putini) se mai cumpara medicamente pentru spitale.

Chiar incepe sa ma intereseze persoana in cauza si cine o tine pe post, daca tot nu poate as spuna nimic. Poate stie sa faca ceva, dar vrem sa stim si noi. Ce?

23 de comentarii:

Marius Ola spunea...

ehh! Şi tu acum! chiar vrei să afli chiar tot ce ştie tanti aia?

sebastian dan spunea...

@ Marius
Doar chestiile ce tin de cheltuirea banului public airea

Ramona spunea...

Asta n-i nimic !
Am fost cateva zile in vizita la spitalul judetean,ce-am vazut acolo ...trebuie imuscati ,mai ales femeile de serviciu sau infirmierele .
Sa stai in acelas salon cu inca cinci persoane care nu se pot deplasa la WC,fiind nevoite sa accepte umilinta si neprofesionalismul acestor femei plictisite si scarbite de munca prestata ...
La judetean nu este carantina .

sebastian dan spunea...

@ Ramona
pai hai sa facem un top al nesimtirii din spitale, plus mercurialul pentru schimbat un cear;a; la bolnavi etc.

Ramona spunea...

Daca ar fi sa faci asta ,toti vor fii pe primul loc .Nu cred ca se va situa careva pe locul secund.
N-am timp sa scriu acum dar ce am intampinat eu ...nu doresc nimanui .Degeaba aratam cu degetul ca nu se ia nici o masura .
Am platit la CAS bani multi in decursul acestor ani iar rasplata mea a fost :vorbe urate,trimisul dintr-o parte in alta.Am dat spaga,mici atentii,etc.
Pentru ce ?
Cel mai prost sistem este la CAS si spitalul judetean.

Anonim spunea...

Sunt patru (sau cinci, nu mai stiu) persoane acreditate sa vorbeasca despre gripa porcilor in toata tara asta. Siminea e platita sa -si tina gura si o face bine. Inca ea e dragutza. S-o vedeti pe Pistol - una din cele patru persoane - cate greturi are.

Anonim spunea...

ziaristii sa se informeze , nu sa arunce cu noroi in oameni...
apropo, informatia = putere, voi nu prea...

sebastian dan spunea...

@ anonim 2

nu iti doresc sa mergi la psital din cauza ca niste nenorociti de fucntionarui stau ion scaune si nu isi misca curul sa informeze lumea despre niste chestiuni grave. iar daca a ascunde o situatia critica din tara, da bine unei puteri, atunci mori cu ea de gat!

Unknown spunea...

O circulara de asta vara (na, ca fac rime) interzice directorilor de spitale, de DSP-uri - chiar, e Direcţia, nu Autoritatea - sa dea informatii despre gripa porcina. Si interdictia e dublata de amenintari: Cine limba lunga are... ramane, pe loc, fara serviciu. Asa ca Madalina Siminea nu-si risca slujba aia, chiar daca e numai de frecusuri si primeste un salariu de sub 700 de lei (pe bune, se poate verifica), pentru nici un ziar sau TV, ca nu o angajeaza aia dupa ce le da kktul ala de informatie.
Are mai multe responsabilitati, nu doar purtator de cuvant, dar nici directorii nu o pun la curent cum ar trebui, sunt niste kknari.
Am cunoscut-o pe vremea cand facea garzi noaptea la Spitalul de Copii si trebuie sa spun ca n-an avut incredere, ba chiar ne-am ciondanit, dar apoi i-am dat dreptate, fiindca, de fapt, mi-a salvat copilul de chinuri inutile, desi n-am vrut sa recunosc. Stiu ca daca va spun ca n-a primit ciocolata pe care am cumparat-o ulterior, pe fuga, de la un chiosc, nu ma credeti.
Cam asta este, domnule Sebastian Dan, daca voiati sa aflati mai multe despre Siminea.
Si toate astea n-au de-a face cu mizeria si coruptia din spitale.

Unknown spunea...

A, si cati ziaristi au murit cu puterea de gat, în numele adevarului (de dimineata sau de seara ori de toata ziua)?
E bine sa fii bataios, dar cu masura si directie (de sanatate) buna!

Anonim spunea...

In mare ai dreptate, doar ca la faza asta pica Siminea de fraiera. Nicio simină din ţara asta (sună la oricare asp din orice judeţ) nu-ti va spune altceva. Toti te vor trimite la acreditatii lu peste din Buc. Asta e, o fi vina ei? Ca tipa e slaba de inger, nu contest.

Bianca Popa spunea...

Sebi eu personal am reusit sa iau un sincron de la ea marti, pe 3 noiembrie. Chiar a spus chestii noi, cum ca medicul de familie e obligat sa vina la domiciliu, fara sa solicite vreun ban, daca esti suspect de gripa porcina.
Mie ce mi se pare aiurea e faptul ca Ministerul Sanatatii a interzis comunicarea in teritoriu si a numit aia 5 comunicatori, care de fapt erau doi Streinu Cercel si Pistol. Pe care nu ii prindeai la telefon sau spuneau un mare rahat. Iar acum ne trezim ca riscam 6000 de morti din lipsa informarii sau, ma rog, a felului in care s-a procedat. Ori faci preventie peste tot, gen SUA si alte tari, ori Dumnezeu cu mila! Eu am avut certuri monstruoase cu aia din Ministerul Sanatatii, comunicatorii lui peste, aia platiti degeaba pe treaba de informare.

Bianca Popa spunea...

Ministerul consider că e de condamnat si e o vorba, că pestele de la cap se impute.

sebastian dan spunea...

@elena
crede/ma ca sunt multi ziaristi care nu depun armele doar pentru un refuz, fie el si de la sanatate publica

Madalina Siminea spunea...

Domnule Sebastian Dan,
Numele meu este Madalina Siminea(nu Siminea si nu mai stiu cum)si am sa fac cateva comentarii la caracterizarile injurioase pe care mi le-ati adus pe blogul dumneavoastra.
Vad ca ma cunoasteti foarte bine ,din moment ce v-ati permis sa aruncati cuvinte grele.
Nu ati vorbit niciodata cu mine,nu stiti cine sunt.Colegele dumneavoastra au obtinut,ori de cate ori mi-au cerut,informatii de interes public legate de sanatate.Ieri nu au fost refuzate,dar conform uni Ordin al MS,doar 4 oameni din MS pot comunica cifre,date statistice.Nu au inteles,s-au suparat si ....gata ati trecut la atac.V-ati ascuns dupa cuvinte,asemeni unui las.Este parerea dumneavoastra,dar nu se recurge la atac doar din orgoliu(profesional vorbind).Ati folosit blogul ca sa ma umiliti,desi corect era sa ma sunati inainte de a posta cuvinte grele.Daca aveti etica profesionala,daca va respectati breasla,renuntati la atacuri murdare doar de dragul de a scrie.Este dreptul meu de a ma apara de injurii venite din parte dumneavoastra,dar mi-ati lasat un gust amar.

sebastian dan spunea...

@ Madalina Siminea

Vad ca insistati sa dati dovada ca nu aveti nicio legatura cu functia unui purtator de cuvant. Veti fi surprinsa: nici nu vreau sa va cunosc. Nu am nicio motovatie. Ba, din contra.

Insistati sa dovediti ca nu aveti habar despre ceea ce se intampla in sanatatea brasoveana. Este incredibil cu cata indolenta, as scrie chiar nesimtire, ati trimis un ziarist sa caute in comunicate de presa din Bucuresti situatia cu numarul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu virusul AH1N1.

Sunt date publice duduie!!!

Ca nu mai catadicsea nimeni sa sune la un functionar public caruia ii este greata sa se scoale cu fundul de pe scaun, sa caute intr-un dosar cati bolnavi sunt la brasov. Cu mentiunea ca, tare mi-e teama, nici macar nu aveti o asemenea evidenta.

Cat priveste profesionalismul meu, nu va faceti griji. Eu nu am ajuns pe post in urma unor conjuncturi politice, cum se intampla la DSP si nici nu scriu declaratii de avere, unde la sot/sotie sa scriu ca averea este confidentiala.
Asa ca ma scutiti si nu mai pierdeti timpul pentru care sunteti platita din banii publici pentru a da replici pe bloguri, pentru ca s/ar putea sa aveti din alte motive gusturi amare. SI asta chiar daca seful institutiei s/a dat bolnav ca sa nu fie zburat de pe post. Si poate nu zboara singur, ci cu tot stolul ajuns pe diverse posturi fara nicio legatura cu porfesionalismul de care nu dati dovada.

Madalina Siminea spunea...

Domnule Sebastian Dan,
Ma uimiti cat de arogant sunteti.Va deranjeaza un drept la replica,si mai vorbiti de profesionalism.Este treaba mea daca dau replici pe blog,si chiar nu mi-e frica de veninul dumneavoastra.
Sunt un medic bun si nu ma agat de scaune,nici nu tin cu dintii de functia publica.Dar asta nu e treaba dumneavoastra.Apelativul de duduie folositi-l cu colegele dumneavoastra.Cat priveste nesmitirea,cred ca nu va intrec.Continuati tot asa si sigur veti avea numai de castigat in relatiile interumane.
Cat despre banii publici,faceti prea mult caz,si nu ati gasit persoana potrivita,chiar daca tot o dati cu declaratia de avere.Nici eu nu vreau sa cunosc un jurnalist care ataca si jigneste pe blog.
Nu tremur de frica dumneavoastra,si am dreptul sa dau replica celui care ma ataca,mai ales cand da dovada de lasitate!

Anonim spunea...

Batrane, esti tare. Vad ca sindromul Boureanu e mai molipsitor decat gripa porcina- te face sa te porti ca el(porcul). Daca esti barbat, un minim de bun simt ar trebui sa-ti dicteze sa te adresezi civilizat, nu esti mai presus decat persoana pe care o faci fie"duduie" fie "cucoana". Pana una alta persoana este femeie, lasand la o parte faptul ca este si medic. Ziarul la care lucrezi(inca) stie care este nivelul tau de educatie ? ma indoiesc.

sebastian dan spunea...

@ anonim

o sa fii surprins(a). nu dau dau replici la porci, fie ei anonimi/anonime

sebastian dan spunea...

@siminea
am raspuns la o replica de pe blog. va felicit daca sunteti un medic bun si nu cotnest acest lucru. dar ca purtator de vorbe....

Anonim spunea...

dane aveam o impresie buna despre tine dar in ultimul timp nu faci altceva decit sa te iei de unul si de altul ai terminat-o cu cei de la brasovul tau pe care ia-i facut in toate felurile calcand totul in picioare desi ati fost colegi acuma...nu fi needucat nu se vorbeste asa cu o FEMEIE...fie medic sau femeie de serviciu pacat abia asteptam sa te vad la tv cind lucrai la mix veneam de la serviciu si iti citeam blogurile (imi placea cum scrii)dar am ramas cu un gust amar...

sebastian dan spunea...

@ anonim
1. nu m/am luat eu de cei de la Brasovul Tau, ci invers, iar eu am replicat...
2. nu m/am luat de o femeie, ci de o persoana care (nu) indeplineste o functie publica. putea sa fie barbat, reactia era aceeasi. poate e cazul sa mai si faca ceva, unii platiti din banii publici, mai ales in perioade de criza pentru cei care-i platesc.
parerea mea

Anonim spunea...

Domnule sebastian dan, (am scris cu litere mici pentru nu meritati sa ocup spatiu cu majuscule)


In primul rand, sunteti prost de bubuiti. Ceea ce faceti nu se numeste jurnalism, ci transpunere a frustarilor dumneavoastra. Sunteti un jurnalist de BISTRO ratat. In judet este o singura persoana care tansmite info despre AH1N1...doamna proca. esti idiot de mai