joi, 12 noiembrie 2009

Partea plină a paharului în şomajul tehnic al funcţionarului

Ieri seară, după ce am terminat cu muncile, am ieşit la o bere în centru. Frate, chefuri peste chefuri. Deh, socializează lumea, mi-am spus. Pe urmă am remarcat faptul că, la mese, sunt, cam toţi, colegi de muncă.
Am aflat că tot sectorul bugetar ieşise la „o“ bere, după ce au fost trimişi acasă în şomaj tehnic cele 2 ore stabilite de guvern.
Într-un colţ, am văzut un amic, supărat, în timp ce toţi cei din jur se veseleau. „ce-ai, nea’ Ioane“, l-am întrebat. La care, mucalit, îmi răspunde: „Păi mie, ăştia de la Guvern, nu mi-au tăiat 2 ore, mi-au pus 4“. „Cum aşa?“ „Păi eu veneam 2 ore la munca, si acum am stat 6...“.

6 comentarii:

Bianca Popa spunea...

Mda. Nicicum nu e bine. Eu sincer bugetarilor nu prea le plâng de milă. Contribuţii plătite, 8 ore de muncă, salariu bunicel, drepturi respectate altfel face urât sindicatul etc. In schimb, la privat e vai de mama angajatilor.

Valer Rus spunea...

Bine spus. Eu insa tot nu inteleg de ce zace asa mamaliga privata: salarii minime pe economie, 10 ore de munca pe zi, 6 zile din 7. Contributii si ore suplimentare neplatite. Dupa aia insa la spital mergem toti: si aia care platesc impozite pe salarii adevarate si aia care sunt pe „salariul minim pe economie”. Si dupa aia vine patronatul la teve si cere tabula rasa la bugetari. De ce? ca sa nu mai dea nici salariile minime pe economie in aceasta forma de sclavaj modern? Presa chiar nu are nimic de spus la aceasta realitate cunoscuta de toata lumea, dar ocultata cu voiosie? Unde e ITM-ul? De ce nu face controale la ziarele brasovene cu angajati cu salariul minim pe economie? E usor insa de lovit in bugetari, ca ei nu au antenele si realitatile lor unde sa urle.

sebastian dan spunea...

@varania
pe undeva ai dreptate. dar pe care bugetar sa il cred? cel care se multumeste cu salariu sigur, dar isi face mai mult sau mai putin treaba? chiar asa, de ce nu isi fac teba cei de la ITM? sa verice ce si cum?
cat priveste posibilitatile de a-si exprima nemultumirile salariale, sa fim seriosi. dau un exemplu: functionarii de la primaria brasov au pichetat prefectura cadn primarul era in opozitie. acum, nu mai fac acest lucru.
Inseamna ca:
1. sunt obedienti, sau
2. nu sunt nemultumiti :D

curier spunea...

nu tre sa le plangem de mila bugetarilor, o parte din ei primesc salarii moaca

curier spunea...

nu tre sa le plangem de mila bugetarilor, o parte din ei primesc salarii moaca

Marius Ola spunea...

Poi ce nu e bine decât să munceşti două ore nu e mai bine să stai şase?...:)