duminică, 8 noiembrie 2009

Campioni la pupat oase

În mod invariabil, în pagina 16 din Adevarul de seară, citesc faptul că personajele intervievate sunt scarbite de politic.
In mod invariabil, tot poporul roman se lauda ca e mare iubitor de Dumnezeu, dar se sfasie precum hienele pentru pupatul oaselor si gura de apa cu aroma de busuioc din butoaiele cu ageasma inghetata de la Mitropolie. Ba, romanul e in stare sa îţi ia şi gâtul in numele Domnului, pentru o strachină cu trei sarmale date pomană pe la vreo slujba.
In mod invariabil, nu trece luna sa nu aflam despre un preot curvar, homosexual, spagar sau care a luat mita. Cand îi intrebi ce si cum, toti se dau fete mari.
Toata lumea vorbeste de evaziunea fiscala a profesorilor si a doctorilor, dar de popii spăgari care uita sa treaca in catastifele bisericii banii primiţi nu spune nimeni. De exemplu, la nunti - citeşte aici.

mai in gluma, mai in serios, preotii cu har au ajuns exceptii, incat ma intreb daca nu cumva adevarata fata a preotimii este aceea urata...

5 comentarii:

Marius Ola spunea...

Şi, cânt te gândeşti că sunt doar intermediari:)

sebastian dan spunea...

@ marius
cam da

Bianca Popa spunea...

Ei poate plătesc impozitul direct la Cel de Sus! Sau le-o fi frică ălora de la Fisc de vreun blestem şi nu îşi bagă coada.

sebastian dan spunea...

@ bianca
cred ca nu le e frica de nimeni

cata spunea...

1. Sfintele moaste nu sunt doar oase si nici macar trupuri neputrezite sau imbalsamate. Se gasesc doar in crestinism si au caracteristici specifice: sunt uscate si usoare, au o culoare galben aurie pana la brun si un miros ca de mir. De asemenea, trebuie ca sa se fi intamplat si minuni cu ajutorul lor.
Exista si cazuri naturale de neputrezire a mortilor, datorita pamantului in care au fost puse. Sau pot fi imbalsamate ca mumiile.
Mai exista cazuri in care nu putrezesc si au o infatisare diferita de sfintele moaste. Pentru acestea se fac slujbe speciale de dezlegare pentru a se descompune.
Spre exemplu sunt sfintele moaste descoperite in anul 2001 ale Sfintilor Epictet si Astion. Osemintele galben-strălucitoare, frumos mirositoare, au fost descoperite de către o echipă de arheologi români şi americani (voluntari). Citez: "Mihail Zahariade (directorul centrului de tracologie) a marturisit in nenumarate randuri bucuria ce l-a cuprins odata cu descoperirea, pentru ca osemintele nu erau asemenea altora, de culoare inchisa, ci straluceau fiind inmiresmate." De asemenea, americanii erau neoprotestanti si citeam ca au fost contrariati si povesteau entuziasti care sunt diferentele intre oasele normale si acesta moaste.
2. Dovada ca apa sfintita de preot are proprietati speciale este faptul ca, spre deosebire de o apa normala, nu se strica o perioada lunga de timp, chiar in conditii de temperaturi ridicate.
In Rusia s-au facut chiar experimente stiintifice, pe durata a 10 ani: http://www.evenimentul.ro/articol/efectul-benefic-al-semnului-crucii-si-rugaciunilor-ortodoxe.html
Citez: "Cercetătorii au verificat efectul rugăciunii "Tatăl Nostru" şi al semnului ortodox al Sf. Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. Au fost prelevate probe de apă din mai multe surse: fîntîni, rîuri şi lacuri. Toate probele conţineau stafilococul auriu, un bacil din colon. S-a dovedit că, dacă se rosteşte rugăciunea "Tatăl Nostru" şi se face semnul Sf. Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori. Experimentele au fost astfel concepute încît să se excludă posibilitatea unor sugestii mentale."
"Ziarul informează că studiul a arătat, de asemenea, o nouă proprietate, necunoscută în trecut, aceea a cuvîntului lui Dumnezeu de a transforma structura apei, mărindu-i considerabil densitatea optică în domeniul spectral al undelor scurte ultraviolete. Se ştie deja că apa sfinţită de către un preot ortodox nu mai prezintă mişcare browniană."
3. Toti preotii primesc acelasi har cand sunt hirotoniti. Indiferent de pacate pot sfinti apa sau ierta pacate. E adevarat ca unii sunt mai inaintati duhovniceste si devin ca si sfintii.