joi, 8 octombrie 2009

Industria militara se concentrează pentru şmecherii imobiliari

Umblă vorba prin târg, dar numai pentru şmecherii care ştiu să se înfrupte din stârvuri, că soarta unor întreprinderi cu producţie specială, gen Carfil sau Metrom, este pecetluită. E un pont pe surse.
Ideea nu este nouă. Concentrarea industriei de armament la Zărneşti, că şi aşa bate vântul prin halele de acolo, poate nu este o idee rea. Evident, nu vă faceţi probleme cu ce se întâmplă cu „ruinele“ de la Braşov. Corbii imobiliari deja îşi fac planuri, le împart, umblă vorba că deja s-au împărţit şi comisioanele. Nu e treaba mea.
Numai că ar fi păcat să nu rămână aceste active imobiliare în proprietatea braşovenilor. Că tot sunt parcuri industriale atât la Metrom, cât şi la Carfil, care s-au dovedit a fi extrem de interesante pentru investitori, cu tot ce presupune povestea: locuri de muncă, taxe şi impozite plătite la bugetul local şi naţional etc.
Numai că sunt unii aleşi locali, experţi în afaceri imobiliare cu proprietăţi publice, care au simţit mirosul banilor înainte să intre în putrefacţie industria de armament braşoveană şi trag sforile prin Guvern să pună laba pe avere. Bani puţini pentru comunitate, culmea, bani puţini şi pentru partid, iar mormanele mari de bănet pentru ei.

Să fie doar dezinformare?

4 comentarii:

flavius spunea...

Servus Sebi...
Din nou ceva foarte grav... Prcă văd buldozerele gata să radă totul şi apoi... macarale! A, desigur nu acum, cînd imobiliarele si dezvoltatorii lor sunt cam pe butuci, dar nu peste mult timp. Scenariul-tip. Vorba ta, in locul unor afaceri reale şi a locurilor de muncă... Chair nu poate nimeni să strige atît de tare încît să taie acest cerc vicios?
Un weekend liniştit
Toate cele bune!

Ovidiu Eftimie spunea...

Nu ai voie să concentrezi toată industria de armament într-un singur loc, e o reglementare militară în sensul ăsta.

Adică vrei să-ţi imobilizeze un eventual inamic toată producţia de război dintr-un singur foc? Cine vine cu ideile ăstea a făcut armata la FF.

sebastian dan spunea...

@ovidiu
multe nu ai voie in tara asta, dar cate se intampla...

Luana spunea...

Buna Sebastian!
Punem de un Brasov Blog Meet pe 31 octombrie, la ora 19 :) Locatia urmeaza sa o alegem, in functie de numarul celor care vin. Ce spui? Mai multe detalii gasesti aici: http://www.angles.ro/brasov-blogmeet/ + lasa-mi te rog un comentariu sau un mail in care sa imi spui daca vii. Mersi!