marți, 17 ianuarie 2012

Probleme mari cu copy-paste la Transilvania Expres

Buna Ziua Brașov - 16 ianuarie

Furnizării de produse pentru reţeaua mic.ro din Braşov au fost anunţaţi că „începând cu data de marţi, 17.01.2012, toate punctele MIC.RO se închid pe o perioada nedeterminată”.
Situaţia este una generală, în toată ţară, iar reprezentanţii magazinelor spun fie „nu se mai deschide magazinul niciodată”, fie „nu ştim când şi dacă se mai deschide”, fie „suntem în inventar şi nu ştim când deschidem”.
Şi magazinul MiniMax din Râşnov este închis, iar oficialii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind numărul de magazine închise şi privind planurile de viitor ale reţelelor MiniMax şi Mic.ro. Primele informaţii despre închiderea unor unităţi ale lanţului au apărut în luna decembrie.
Pe de altă parte, pe numele companiei MiniMax Discount, cu afaceri de 277 mil. lei (66 mil. euro) în 2010, în creştere de la 191 mil. lei (45 mil. euro) în anul anterior, au fost depuse la Tribunalul Bucureşti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii. Lanţul de magazine a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministerului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri.
În prezent există în România 600 de magazine Mic.ro, dintre care 80-90 în franciză. Ambele companii sunt controlate de omul de afaceri Dinu Patriciu.

newsbv.ro - 16 noiembrie

Furnizorii reţelei de magazine mic.ro din Braşov au fost anunţaţi că „începând cu data de marţi, 17.01.2012, toate punctele MIC.RO se închid pe o perioada nedeterminată”. Această situaţie nu este valabilă doar pentru Brașov, ci în toată ţară.
Şi magazinul MiniMax din Râşnov este închis, iar oficialii companiei nu au răspuns solicitării Ziarului Financiar de a anunța public numărul de magazine închise şi planurile de viitor ale reţelelor MiniMax şi Mic.ro.
Pe numele companiei lui Dinu Patriciu au fost depuse la Tribunalul Bucureşti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna, dar și brașovenii de la Doripesco. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii, notează și bzb.ro.
În culisele pieţei de retail a început să circule un zvon încă din noiembrie faptul că Dinu Patriciu are probleme cu rețeaua Mic.ro și ar vrea să o vândă.

Transilvania Expres - 17 ianuarie

Furnizorii de produse pentru reţeaua mic.ro din Braşov au fost anunţaţi că „începând cu data de marţi, 17 ianuarie 2012, toate punctele MIC.RO se închid pe o perioada nedeterminată”, a anunţat o agenţie de ştiri. Situaţia este una generală, în toată ţara, iar reprezentanţii magazinelor spun fie „nu se mai deschide magazinul niciodată”, fie „nu ştim când şi dacă se mai deschide”, fie „suntem în inventar şi nu ştim când deschidem”. Şi magazinul MiniMax din Râşnov este închis, oficialii companiei necomunicând nici o informaţie în legătură cu numărul de magazine închise şi privind planurile de viitor ale reţelelor MiniMax şi MIC.RO. În culisele pieţei de retail a început să circule un zvon încă din noiembrie în legătură cu faptul că Dinu Patriciu are probleme cu reţeaua MIC.RO şi ar vrea să o vândă.
Surca citată (care ???? - ar fi fost Ziarul Financiar...., care nu e agenție de știri) mai precizează faptul că pe numele companiei MiniMax Discount, cu afaceri de 277 milioane lei (66 milioane euro) în 2010, în creştere de la 191 milioane lei (45 milioane euro) în anul anterior, au fost depuse la Tribunalul Bucureşti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii. În acelaşi timp, surse de pe piaţă afirmă că majoritatea spaţiilor comerciale în care MIC.RO îşi desfăşura activitatea erau închiriate cu plata în avans pe o perioadă îndelungată.
Lanţul de magazine a avut în 2010 pierderi de 14,5 milioane lei (3,5 milioane euro) şi potrivit site-ului Ministerului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 milioane lei, aproape jumătate din cifra de afaceri. În prezent există în România 600 de magazine MIC.RO, dintre care 80-90 în franciză. Ambele companii sunt controlate de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu