miercuri, 1 iunie 2011

Moartea are punct de lucru la CNAS

Alo! Ambulanţa? - Da, spuneţi. - Trimiteţi o ambulanţă pe DN1, că a avut loc un accident. - Ce victime sunt? - Trei accidentaţi şi un mort. - Bun! Pentru mort nu trimitem maşina, vine de la Medicina Legală. Răniţii ce au? - Unul e lovit la cap, plin de sânge, unul are picioarele rupte, iar celălalt e teafăr, a scăpat cu câteva zgârieturi. - Şi-a pierdut careva cunoştinţa? A leşinat? - Nu... - Păi, nu se încadrează în criteriile CNAS. Să ia un autobuz sau la „ia-mă, nene!" şi să vină la Spital...
Cam aşa ar decurge un dialog între asiguraţii sistemului public de (ne)sănătate şi reprezentanţii ministerului condus de Cseke Attila. Iar toată demenţa asta a fost lansată de specialiştii (??) CNAS, în frunte cu un personaj sinistru, pe nume Lucian Duţă, plătit gros să emită astfel de aberaţii. Frate bun cu Doamna cu coasa, şeful CNAS crede că poate crea un pat al lui Procust pentru blonavi, alături de alţi simbriaşi aflaţi în slujba morţii din „comisiile de specialitate" de la minister, care şi-au dat avizul!
Din păcate, pe zi ce trece, Ministerul Sănătăţii şi CNAS par populate doar de doctori Mengele: de astăzi, românii plătesc integral reţetele „compensate" şi „gratuite". Nici medicii de familie nu mai înghit inepţiile: desfiinţăm spitale, dăm mai mult de lucru medicilor de familie, dar le tăiem 20% din fondurile alocate.

4 comentarii:

  1. la fel de idiot precum anonimii care pun etichete fara argumente

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg ale cui interese le reprezinti insa nu e corecta modalitatea in care pui problema. La fel de bine poti sa te gandesti cu ar fi sa te duci la spital cu o urgenta reala si sa ti se spuna ca nu mai sunt paturi. Va trebui sa alegi intre a face un tratament ambulatoriu sau a ramane in spital langa o persoana insa in acelasi pat. Poate ca atunci iti vei pune problema cat de grave sunt afectiunile celorlalti si cata nevoie au de internare? Mie unul mi s-a intamplat asta cand am fost la spital cu socrul meu in cazul unui infarct.Aveau paturi scoase pe holuri. Apoi, nu stiu de ce dezinformezi cititorii cum ca trebuie sa-si plateasca singuri medicamentele . Este o minciuna . Continuati sa-i plangeti pe medicii de familie fara sa aveti nici cea mai mica idee despre cat muncesc si cat castiga. Ultima si cea mai tare chestiune este sustinerea medicilor care nu ar trebui obligati sa faca cu randul "garda". Pai farmaciile nu fac la fel ? Daca tot au desfiintat spitalele aceasta este singura solutie de a incerca prevenirea de blocare a camerelor de garda din spitale. Oricum, se pare ca-l stii foarte bine pe Duta atat timp cat il etichetezi ca fiind sinistru si ai cunostinte despre cnas... sau despre moarte.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim2
    multumesc pentru comentariu! nu reprezint niciun interes. poate al meu personal. ideea este ca cei de la CNAS au scos, la un moment dat, pe piata, niste criterii de internare cel putin ciudate, ca sa nu le spun mult mai urat.
    nu pentru asta ni se retin bani multi din salarii, pentru ca indivizi gretosi din CNAS sa isi dea salarii si prime foarte grase.
    ma bucur ca nu ai fost nevoit sa cumperi medicamente pentru cei dragi, dar, hai sa fim seriosi, cand vine doctorul si iti spune fie ca medicamentele din stoc, in cazul fericit ca exista, sunt foarte slabe si ar trebui cumparate altele??
    Nu-i deplang nici pe doctorii de familie, care prescriu retete dupa cum promesc favoruri de la industriasii de medicamente si pentru ca, la fel ca in vest, inaintea ambulantei, primul acasa la bolnav ar trebui să fie el. dar, traim in Romania, si vorba ceea, asta ne ocupa tot timpul

    RăspundețiȘtergere