duminică, 8 ianuarie 2012

Apel către serviciile de informaţii româneşti

Cu ochii bulbucaţi la televizor, am aşteptat şi eu  mesajele prezidenţiale transmise studenţilor români care studiază în străinătate. Doar de behăieli şi obsesii paranoice am avut parte.
Iată ce le-a spus Băsescu celor mai luminate minţi  ale studenţimii:  „Cei mai mulţi dintre dumneavoastră trăiţi în străinătate, vă informaţi din mijloacele mass-media (marinarul nu ştie că mass-media este totalitatea mijloacelor de media), care adesea, din lipsă de profesionalism, înţeleg greşit ce se întâmplă în România sau nu înţeleg deloc“.
Şi culmea, aceste cuvinte au fost băsite fără să verse nicio lacrimă. Şi mai trebuie să ştie studenţii că ei sunt aşteptaţi în România, să-şi bată joc de ei imbecili precum miniştri din Guvernul Boc. Sunt aşteptaţi acasă, unde statul nu respectă nici măcar contractele cu ei.
Chiar ne facem că nu mai ştim de programul „Bursa Specială“ al  Guvernului României, prin care 150 de tineri au fost trimişi pentru specializare la instituţii de prestigiu din străinătate. 6 milioane de euro a cheltuit statul în acest sens, iar tinerii care urmau să se întoarcă în ţară trebuiau să fie angajaţi în instituţii şi companii de stat. continuare AICI

Niciun comentariu: