duminică, 25 octombrie 2009

S-a dus şi Mitel Popescu

Am aflat de la Ovidiu ca s-a prăpădit Mitel Popescu. Acum, in prag de onomastică. Nu rata ocazia sa vina la redactie cu niste vin, descoperit de el in cine stie ce crama pitita din Braşov. Parcă ieri venise la noi la redactie sa publicăm o stire despre implinirea a nush cati ani de la terminarea liceului.

Era şagunist. Argint viu, cum spunea si Flavius.

Am un singur regret. Nu a apucat să manince nenorocita aia de pensie mai multi ani, ca sa afle cum se poate trăi fără să alerge toata ziua după o amărâtă de notiţă...

Rămâne printre noi, cu amintirile pe care ni le-a lăsat...

Dumnezeu să-l odihnească!

joi, 8 octombrie 2009

Industria militara se concentrează pentru şmecherii imobiliari

Umblă vorba prin târg, dar numai pentru şmecherii care ştiu să se înfrupte din stârvuri, că soarta unor întreprinderi cu producţie specială, gen Carfil sau Metrom, este pecetluită. E un pont pe surse.
Ideea nu este nouă. Concentrarea industriei de armament la Zărneşti, că şi aşa bate vântul prin halele de acolo, poate nu este o idee rea. Evident, nu vă faceţi probleme cu ce se întâmplă cu „ruinele“ de la Braşov. Corbii imobiliari deja îşi fac planuri, le împart, umblă vorba că deja s-au împărţit şi comisioanele. Nu e treaba mea.
Numai că ar fi păcat să nu rămână aceste active imobiliare în proprietatea braşovenilor. Că tot sunt parcuri industriale atât la Metrom, cât şi la Carfil, care s-au dovedit a fi extrem de interesante pentru investitori, cu tot ce presupune povestea: locuri de muncă, taxe şi impozite plătite la bugetul local şi naţional etc.
Numai că sunt unii aleşi locali, experţi în afaceri imobiliare cu proprietăţi publice, care au simţit mirosul banilor înainte să intre în putrefacţie industria de armament braşoveană şi trag sforile prin Guvern să pună laba pe avere. Bani puţini pentru comunitate, culmea, bani puţini şi pentru partid, iar mormanele mari de bănet pentru ei.

Să fie doar dezinformare?

luni, 5 octombrie 2009

Ghici cine sunt milionarii Brasovului!?

Forbes prezinta topul milionarilor in euro. Primii 500. Adevarul de Seara prezinta cine sunt cei de la poalele Tâmpei.

AMĂNUNTE AICI

duminică, 4 octombrie 2009

Ne-a ajuns CET-ul la os!

„Există viaţă fără CET“ la Braşov. Acesta este titlul campaniei online lansată de comunitatea de bloggeri din Braşov. Mai mulţi locuitori solicită autorităţilor locale să ia măsuri de urgenţă pentru rezolvarea problemei lipsei apei calde.

Demersul este provocat de faptul că, indiferent dacă sunt sau nu bun-platnice, CET Braşov nu respectă contractul încheiat cu asociaţiile de proprietar.
Mai în glumă, mai în serios, apa rece livrată pe conductele de apă caldă le-a ajuns braşovenilor la os. Bloggerii braşoveni au dezbătut amplu această situaţie online. Evident, pe principiul „câinii latră, caravana trece“, autorităţile locale au ignorat vocile societăţii civile.

Mai multe despre această campanie, CITIŢI AICI